Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

4 ωφέλιμα λαχανικά που (δυστυχώς) βάζουμε στο περιθώριο κι όχι στο πιάτο

Πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, τα παρακάτω λαχανικά είναι βόμβες υγείας, αλλά δυστυχώς δεν τα βάζουμε τόσο συχνά στο πιάτο μας. Δείτε γιατί πρέπει να αλλάξει αυτό.

Αγκινάρες
Είναι… πάμπλουτες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία και χρειαζόμαστε στη διατροφή για να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες. Βρίσκονται στην εποχή τους και μέσα σε όλα ανακουφίζουν σε γαστρεντερικά προβλήματα και κάνουν καλό στα κόκαλα.
Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο κάνει καλό σε διάφορες περιπτώσεις που αφορούν καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, Alzheimer, κατάθλιψη κ.ά. Δοκιμάστε τα ψητά με λάδι και αλατοπίπερο και βάλτε τα στη διατροφή σας πιο συχνά.

Σελινόριζα Αν τη μπερδεύετε με το σέλινο και το σέλερι, κάντε κλικ εδώ για να την ξεχωρίσετε. Η σελινόριζα μοιάζει με υπερμεγέθη πατάτα και έχει διουρητικές ιδιότητες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Δοκιμάστε τη σε φαγητά κατσαρόλας για έξτρα νοστιμιά.
Σπανάκι
Το σπανάκι δεν έγινε τυχαία η δύναμη του Ποπάι, αφού μέσα στα φύλλα του περικλείει βιταμίνες A, B, C, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Όλα αυτά μεταφράζονται, μεταξύ άλλων, σε γερό ανοσοποιητικό, καλή λειτουργία της όρασης, δύναμη, ενέργεια και γερά κόκαλα. Από σήμερα κιόλας βάλτε το στη σαλάτα ή στην κατσαρόλα σας.
clickatlife.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com