Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ήξερες τι σημαίνει το X στο Xmas;

Τα Χριστούγεννα στα αγγλικά είναι Christmas. Η συντομογραφία τους όμως είναι Xmas. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί;
Η απάντηση βρίσκεται στα… ελληνικά! Το γράμμα X αντιπροσωπεύει την ελληνική λέξη «Χριστούγεννα» και το όνομα «Χριστός». Έτσι ο δυτικός πολιτισμός αποφάσισε να χρησιμοποιεί συντομογραφικά το ελληνικό Χ και την κατάληξη –mas από το Chrismas.
To Χ θεωρείται γενικά σαν ιερό γράμμα γενικά καθώς στην λέξη ΙΧΘΥΣ (συντομογραφία του Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ), υπάρχει. Μάλιστα το Χ μπορεί να αντιπροσωπεύει το άγνωστο τόσο στα μαθηματικά όσο και λογοτεχνικά.
Φυσικά αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει την σημασία του X στο Xmas ωστόσο η απάντηση δόθηκε και τελικά ήταν πολύ πιο απλή από όσο πιστεύαμε όλοι!
xmaslife.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

  1. Με το κλίμα της εποχής να ευνοεί την πανθρησκεία και η χρησιμοποίησή του από λαούς που δεν είναι πιστοί στον Χριστό νομίζω πως το -Χ- συμβολίζει την κενή θέση στην οποία ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει το δικό του θεό!Αυτό συνάδει και με το οικουμενικό πνεύμα, του να μην ενοχλεί ο ένας τη θρησκεία του άλλου. Εδώ που τα λέμε, έχει καταλήξει να γίνει μια εμπορική γιορτή, στην οποία ο Χριστός και το νόημα της Γέννησής του, παντελώς απουσιάζει! Ο καθένας από εμάς ας τοποθετήσει πρώτα στην καρδιά και μετά στη λέξη τον αγαπημένο Του Θεό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com