Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μπατονέτες... οι θαυματουργές!

Μια προσεγμένη εμφάνιση, από το μακιγάζ/ντεμακιγιάζ έως και το μανικιούρ/πεντικιούρ, χρειάζεται και τα κατάλληλα σύνεργα. Οι μπατονέτες γίνονται οι ιδανικοί βοηθοί στο παιχνίδι της τελειότητας. Πώς; Τα 10 σημεία που ακολουθούν, αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές...
Από την Άντζελα Μολφέτα
1. Δύο σε ένα!
Πολύ συχνά δεν χρησιμοποιούμε και τις δύο άκρες της μπατονέτας, οπότε μπορούμε να τις κόψουμε στη μέση και να τις αποθηκεύσουμε σε ένα πακετάκι, προς ανάλογη χρήση.
Tip: Εάν δυσκολευόμαστε να τις κόψουμε με κοινό ψαλίδι, το ειδικό κοπτάκι καλωδίων είναι ιδανικό.

2. Κρατάμε μακριά τις μουτζούρες!
Δημιουργώντας το περίγραμμα των ματιών είναι πολύ πιθανό να μουτζουρωθούμε. Η μπατονέτα λύνει το πρόβλημα στη στιγμή, εάν αφαιρέσουμε λίγο από το βαμβάκι της και την εμποτίσουμε ελάχιστα με το προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ ματιών. Στη συνέχεια, ταμποναριστά, απομακρύνουμε κάθε παρατυπία και έχουμε το τέλειο περίγραμμα!

3. Τέλειο μανικιούρ/πεντικιούρ
Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να απαλλαγούμε και από το βερνίκι των νυχιών που έχει ξεφύγει των επιτρεπτών ορίων, τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια. Όταν το περίσσιο βερνίκι είναι αρκετό, απλά, θα χρειαστούμε δύο, τρεις ή και περισσότερες μπατονέτες.

4. Εξαφανίζουμε τα υπολείμματα της μάσκαρα
Το πιο συνηθισμένο ατύχημα κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ είναι μερικές απρόσκλητες πινελιές από μάσκαρα. Με μια μπατονέτα και ελάχιστο προϊόν καθαρισμού ματιών, βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το μυστικό είναι να στροβιλίσουμε την μπατονέτα πάνω στη μουντζούρα και να μην τρίψουμε την περιοχή, για να μην επεκταθεί το ατυχές γεγονός!

5. Πιο πυκνές βλεφαρίδες
Για να κάνουμε ακόμα πιο πυκνές και μακριές τις βλεφαρίδες μας, αφού περάσουμε το πρώτο στρώμα μάσκαρα, με μία μπατονέτα απλώνουμε μαύρη ματ σκιά ματιών σε σκόνη στην επιφάνεια τους και συνεχίζουμε με το δεύτερο στρώμα. Με αυτόν τον τρόπο οι βλεφαρίδες μας γίνονται πιο μακριές και σκουρότερες, κάνοντας πανέμορφο το βλέμμα μας!
Tip: Για περισσότερη λάμψη και σε έξτρα περιπτώσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ιριδίζουσα σκιά, για βλέμματα πλημμυρισμένα φως!

6. Διορθώνουμε τα φερμουάρ
Μπλόκαρε το φερμουάρ στην τσάντα ή στο νεσεσέρ μας; Εάν βουτήξουμε μια μπατονέτα σε λίγο μαλακτικό μαλλιών και την τρίψουμε επάνω στο προβληματικό σημείο, ως εκ θαύματος, το φερμουάρ θα ανοίξει με ευκολία.
Tip: Την ίδια ακριβώς μέθοδο μπορούμε να ακολουθήσουμε και σε οποιοδήποτε άλλο φερμουάρ (ρούχων, υποδημάτων, τσαντών, κ.λπ.).

7. Smokey eyes στο λεπτό
Σε περίπτωση που έχουν εξαφανιστεί τα πινέλα μακιγιάζ, μπορούμε πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε το smokey eyes look με μια μπατονέτα. Αφού σχεδιάσουμε το άι-λάινερ, περνάμε την μπατονέτα στη σκιά ματιών και αναμειγνύουμε το χρώμα γύρω από τα μάτια. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, χρησιμοποιούμε μια καθαρή μπατονέτα για να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα ή προσθέτουμε περισσότερη σκιά.

8. Αφαιρούμε τους λεκέδες από τη βαφή των μαλλιών
Εάν βάφουμε τα μαλλιά μας, το πιθανότερο είναι να δημιουργούνται λεκέδες στο δέρμα του προσώπου μας, ειδικά στο μέτωπο και στην περιοχή των αυτιών. Ένα πανάκι ή λίγο βαμβάκι με ελαιόλαδο, απομακρύνει τους λεκέδες από την επιφάνεια του δέρματος. Όπου υπάρχουν πτυχές, όμως, όπως στα αυτιά,  μια μπατονέτα εμποτισμένη σε ελαιόλαδο, θα εξαφανίσει τους λεκέδες και από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

9. Τέλειο περίγραμμα χειλιών
Όταν χρησιμοποιούμε απευθείας το κραγιόν στα χείλη μας είναι πιθανόν, να ξεφύγει εδώ κι εκεί το χρώμα. Χρησιμοποιώντας, αντί για περίγραμμα ή πάνω από το περίγραμμα, μια μπατονέτα που θα έχουμε βουτήξει σε σκόνη πούδρας, δημιουργούμε το ιδανικό πλαίσιο γύρω από τα χείλη. Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουμε τρισδιάστατο αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουμε και χρωματική σταθερότητα για περισσότερες ώρες.

10. Ανανέωση με κονσίλερ
Όταν βρισκόμαστε αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι, το μακιγιάζ μας χρειάζεται ανανέωση. Για να δείχνουμε ξεκούραστες και αψεγάδιαστες το κονσίλερ αποτελεί βασικό προϊόν. Βάζοντας στην τσάντα μας δυο-τρεις μπατονέτες και το θαυματουργό προϊόν, μπορούμε εύκολα να διορθώσουμε το μακιγιάζ μας, με μερικές ταμποναριστές κινήσεις που αντανακλούν φως!

  womanidol.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com