Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς να βελτιώσετε το δέρμα σας μέσω της διατροφής!

Για υγιές και λαμπερό δέρμα προσέξτε τη διατροφή σας! Αυτό προτρέπουν όλοι οι σύμβουλοι ομορφιάς, χωρίς ωστόσο να γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο τι περιλαμβάνει αυτή η διατροφή.
Όπως αναφέρουν αισθητικοί και διατροφικοί σύμβουλοι στο περιοδικό TIME, με τους παρακάτω τρόπους θα βελτιώσετε αισθητά το δέρμα σας:
1. Προτιμήστε «αντι-φλεγμονώδη» τρόφιμα
Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το δέρμα σας, μπορείτε να αναζητήσετε τον ένοχο στις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές, όπως τα γαλακτοκομικά, η γλουτένη και η ζάχαρη. Δοκιμάστε να απέχετε από αυτές τις τροφές για δύο εβδομάδες και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.
2. Μαύρη σοκολάτα
Συνήθως υποστηρίζεται πως η σοκολάτα προκαλεί εξανθήματα στο δέρμα. Ωστόσο, η μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητος ενδεχομένως να έχει ευεργετικές επιδράσεις. Πολλοί εκτιμούν ότι η μαύρη σοκολάτα είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της κυστικής ακμής.
3. Δώστε βάση στα καλά προβιοτικά
Η υγεία του εντέρου και η υγεία του δέρματος είναι συνδεδεμένες. Και τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο. Γιαούρτι, γάλα και λάχανο είναι πολύ καλές τροφές για να τις εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο.
4. Γιατί όχι και στο πρόσωπο
Ενώ το γιαούρτι μπορεί έχει αμφίβολες συνέπειες, αν είστε ευαίσθητοι στα γαλακτοκομικά, αποτελεί ιδανικό προϊόν για μάσκα προσώπου. Είναι όξινο και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και ενισχύει την χλωρίδα του δέρματος. Επίσης, πολύ καλό στο δέρμα κάνει και το μέλι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής, της γήρανσης και της ηλιακής ακτινοβολίας. Μπορείτε απλά με λίγο ζεστό νερό και μέλι να δημιουργήσετε μια μάσκα και να την απλώσετε στο σώμα σας.
stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com