Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τριάντα κτίρια που δεν περνούν απαρατήρητα και σηκώνουν πολύ κουβέντα

Τι συνιστά ένα δυνατό αρχιτεκτονικό έργο; Ανά τον κόσμο υπάρχουν εμβληματικά κτίρια που ενσωματώνουν την ιδέα του μοντερνισμού, φιλικού προς τον επισκέπτη, προς τον κάθε ένα που το επισκέπτεται για οιανδήποτε χρήση.
Στις σύγχρονες μητροπόλεις του κόσμου, υπάρχουν επίσης και εκείνα τα κτίσματα, που αρκετοί αποστρέφουν το βλέμμα τους με πολλούς να τα χαρακτηρίζουν μέχρι και «άσχημα» - μερίδα του τύπου, ανταγωνιστικά αρχιτεκτονικά γραφεία, απλοί πολίτες.
Το σχεδιαστικό team ωστόσο που εργάστηκε πάνω σε ένα συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό πρότζεκτ, είχε κατά νου συγκεκριμένες φόρμες και ιδέες πριν τις υλοποιήσει σε πραγματικούς αστικούς χώρους χωρίς ωστόσο να προβλέψει τις πιθανές συνέπειες.
Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι μιας πόλης που αντιδρούν για την αισθητική ενός κτίσματος, μιας φουτουριστικής ενδεχομένως κατασκευής, ίσως αγνοώντας το τι πραγματικά πρεσβεύει ή απλά οι αρχιτέκτονες δεν κατάφεραν να ενσωματώσουν  τη δημιουργία τους στο περιβάλλον.
Αρκετά από τα κτίσματα που παρατίθενται παρακάτω, ίσως να μην αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης για την οποία δημιουργήθηκαν, γιατί πολύ απλά να μην πέτυχαν οι δημιουργοί τους τα εναρμονίσουν στο συγκεκριμένο αστικό τοπίο.
Οι δημιουργοί των παρακάτω κτισμάτων αμφιβόλου αρχιτεκτονικού στιλ, σίγουρα θα υπερασπίζονται τη δομή και τον χαρακτήρα των κατασκευών τους, προσδιορίζοντάς τα υπό τη δική τους ματιά.
buildingugl18
Το Tours Aillaud (γνωστό και ως Tours Nuages) στην Nanterre, ένα προάστιο του
 Παρισιού, στη Γαλλία
buildingugl01
Το κτίριο Verizon ή 375 Pearl στη Νέα Υόρκη, που λειτούργησε το 1975.
 Φέρει τη
σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου «Rose, Beaton & Rose»
buildingugl02
Η ναυαρχίδα της εταιρείας Aldar, στο Άμπου Ντάμπι όπως σχεδιάστηκε από το 
 αρχιτεκτονικό γραφείο, MZ Architects. Το κτίσμα άνοιξε τις πύλες του το 2010 και έχει 
το σχήμα νομίσματος
Δείτε τα υπόλοιπα εδώ:newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com