Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Nokia Tune: Χρόνια πολλά στη δημοφιλέστερη μελωδία στον κόσμο


Ο λόγος για το Nokia Waltz, ή αλλιώς το πασίγνωστο Nokia Tune, τη δημοφιλέστερη μελωδία στον κόσμο, που κλείνει 23 χρόνια «ζωής» και... κάποια στιγμή στο χρόνο ήταν η δημοφιλέστερη στον κόσμο, αφού ακουγόταν 2 δισεκατομμύρια φορές τη μέρα (!), σχεδόν 20 χιλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο. 

Συνθέτης της μελωδίας ήταν ένας Ισπανός κιθαρίστας του 19ου αιώνα, ο Φρανσίσκο Ταρέγκα που κάπου κοντά στο 1902, συνέθεσε το κομμάτι «Grand Vals» που έμελλε να γίνει η πιο αναγνωρίσιμη μελωδία στον κόσμο, έστω και χωρίς την επίσημη ονομασία της. Η πιο γνωστή μελωδία στον κόσμο λοιπόν - ο κλασσικός ήχος κλήσης των κινητών NOKIA - ακούστηκε για πρώτη φορά το 1992, σε διαφήμιση της εταιρίας και είχε διάρκεια μόλις 3 δευτερόλεπτα. Το 1994 βρισκόταν στη λίστα των ήχων κλήσης του κινητού 2110, με το όνομα «Type 7», ενώ το 1999 μετονομάστηκε σε «NOKIA tune» και έγινε το σήμα κατατεθέν της εταιρίας, ακόμα και μετά τον... «θάνατό» της, ενώ με το πέρασμα του χρόνου δέχθηκε πολλές μετατροπές και επεμβάσεις για να ταιριάζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

 Η NOKIA αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής, με τη δικαιολογία ότι αυτή έκανε διάσημη τη μελωδία του Ταρέγκα, που μέχρι τότε λίγοι ήξεραν. Η ειρωνεία είναι ότι ο μουσικός ήταν εξαιρετικά ντροπαλός και απέφευγε να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο. Ήθελε να τον ακούν μόνο οι στενότεροι φίλοι και συγγενείς του. Δυστυχώς για τον Ταρέγκα, η δημιουργία του κατάφερε να ακουστεί μέχρι τα πέρατα του κόσμου... 

myphone.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com