Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

H “βιταμίνη” της χαράς!

Εδώ και μερικά χρόνια σε αυτές τις ωραίες συζητήσεις με φίλους αναφέρω συνεχώς κάτι που βγήκε αβίαστα και αυθόρμητα. Θα ήθελα να το μοιραστούμε.
Με αφορμή τα μικροθέματα ή μεγαλοθέματα της καθημερινότητας δικά μου και των φίλων μου, σαν μία αυτοάμυνα, ο οργανισμός μου ανακάλυψε το αντιστάθμισμα… ή αλλιώς τη βιταμίνη της “χαράς”.

Είναι αυτά τα “γνωστά θέματα”, σας θυμίζω ότι δεν θα τα αναφέρω ποτέ ως προβλήματα, προβλήματα έχουμε ξαναπεί είναι μόνο ότι σοβαρό έχει σχέση με την υγεία μας, τα υπόλοιπα είναι προβληματισμοί ή θέματα.
Εδώ λοιπόν και μερικά χρόνια σε συζήτηση με τον εαυτό μου είπα ότι ένα από τα βασικότερα κριτήρια αποφάσεων και ενεργειών μου (κάθε απόφασης) θα είναι το κριτήριο της “ΧΑΡΑΣ”. Της αυθεντικής, πηγαίας, εσωτερικής χαράς, της ανεξήγητης χαράς.
243e9f4e6f3db3ec2018998ad39d4dff
Οι σχέσεις με τους συνανθρώπους μου, η εργασία μου, η οποιαδήποτε πράξη μου θα συνδυάζεται, θα απορρέει από αυτή τη χαρά που δίνω και παίρνω. Απουσία χαράς θα συνεπάγεται και τη δική μου απουσία.
Πριν σας παρουσιάσω μερικά “ψήγματα χαράς” θα ήθελα να σας πω για το μεγάλο μυστικό: αν προσπαθεί να σας πείσει κάποιος ότι πρέπει να γίνει “κάτι” – “κάπου”- “κάποτε” για να χαίρεστε, σας ξεγέλασε. Το μεγάλο μυστικό είναι ότι δε χαιρόμαστε επειδή συνέβη κάτι καλό, κάτι καλό συμβαίνει επειδή χαιρόμαστε.

Ψήγματα ΧΑΡΑΣ
1) Σκεφθείτε πόσο χαρούμενοι θα ήσασταν αν χάνατε όλα όσα έχετε τώρα και μετά τα ξαναβρίσκατε.
2) Παίξτε παιχνίδια (όχι εις βάρος των άλλων αλλά με άλλους). Προυποθέτουν τουλάχιστον δύο! Τάβλι, σκάκι, επιτραπέζια. Είναι μεγάλη η χαρά του παιχνιδιού.
3) Ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με τις αληθινές σας ανάγκες και όχι με τις προσδοκίες που έχουν οι άλλοι από εσάς. Το πρώτο θα σας δώσει χαρά το δεύτερο άγχος.
d054f0381812fdd8b2e8dcc1f4459752
4) Παρατηρήστε και μοιραστείτε αληθινές αυθόρμητες εκφράσεις, αυθεντικές! Το αληθινό χαμόγελο λέει “μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω”.
5) Το φωνάζω πολλές φορές στους συνεργάτες μου που ξεφυσούν μέσα στην καθημερινότητα με εκείνο το γνωστό “αχ “, “πφφφ”! Κάντε μία νοητική αλλαγή, αλλάξτε το αχ με το ” χα,χα”. Υιοθετήστε το, λειτουργεί!
6) Από κατασκευής μας έχουμε κάτι που το ξεχνάμε.Όσα θέματα και αν έχουμε, να θυμόμαστε, κανένα άλλο ζωντανό πλάσμα δεν μπορεί να γελά εκτός από τον άνθρωπο. Ας χαμογελάσουμε πρώτα στον εαυτό μας, με τον εαυτό μας.
7) Κοιτάξτε λίγο καλύτερα δίπλα σας. Έχετε τους ανθρώπους σας, από μόνο του είναι μία μεγάλη χαρά. Να τους το πείτε και να τους το λέτε κάθε μέρα πόσο χαρούμενοι είστε που τους έχετε στη ζωή σας. Κάνοντας έναν άνθρωπο να χαμογελάσει αλλάζεις τον κόσμο. Ίσως όχι όλο τον κόσμο, αλλά τον κόσμο του σίγουρα.
8) Γυμνάσου, τρέξε, χόρεψε. Ναι ναι ξέρω, στην αρχή φαίνεται ταλαιπωρία. Στο τέλος η αίσθηση που θα έχουμε είναι μία απίστευτη αίσθηση ευφορίας.
9) Κάνε μία βόλτα στη φύση, στη θάλασσα, στο βουνό, σε ένα δάσος. Η επαφή με τη φύση μας επαναφέρει σε αυτό που είναι “φυσικό”, και είναι πολύ φυσικό να χαιρόμαστε.
10) Δείτε μία κωμωδία! Έχετε διάφορα θέματα να προβληματιστείτε, δε χρειάζεται να προβληματίζεστε και στον ελεύθερο χρόνο σας.
11) Οτιδήποτε τοξικό αρνηθείτε το. Πείτε όχι! Μακριά από τοξικούς ανθρώπους. Πλην επί πλην στα μαθηματικά κάνει συν. Στη ζωή όμως πλην επί πλην κάνει δύο πλην. Η γκρίνια διαρκείας, η μιζέρια, η αμφιβολία και η καταστροφολογία δε συνυπάρχουν με τη χαρά.
Χαρά λοιπόν! Χαρείτε! Έχουμε πάντα έναν παραπάνω λόγο για να χαιρόμαστε από αυτούς τους λόγους που μας στεναχωρούν!
Και όπως έλεγε και ο Σαίξπηρ: “Είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς με ένα χαμόγελο παρά με την αιχμή ενός σπαθιού”
kl2real.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com