Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το μοναδικό αδαμαντωρυχείο στον κόσμο ανοιχτό στο κοινό!

Το Diamonds State Park στο Murfreesboro του Αρκάνσας είναι το μοναδικό αδαμαντωρυχείο στον κόσμο ανοιχτό για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να επιδοθούν σε ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού και να κρατήσουν ό,τι βρουν! Σύμφωνα με τους υπευθύνους του πάρκου, πάνω από 600 διαμάντια σε διάφορα χρώματα και ποιότητες ανακαλύπτονται από τους επισκέπτες κάθε χρόνο. Πάνω από 75.000 διαμάντια έχουν βρεθεί εδώ δεδομένου ότι το ορυχείο ανακαλύφθηκε το 1906 από έναν αγρότη εν ονόματι John Huddlestone. Μια μέρα, εκείνος βρήκε δύο λαμπερά στίγματα στο χώμα, ενώ έβοσκε εκεί τα γουρούνια του.

Με μια πιο προσεκτική εξέταση, συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν να είναι διαμάντια. Μια τοπική τράπεζα προσέφερε στον John 50 σεντ για τις πέτρες, αλλά ο οξυδερκής αγρότης είχε άλλη άποψη. Έτσι έστειλε σε έναν ειδικό στη Νέα Υόρκη τις πέτρες, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι διαμάντια – το ένα τριών καρατίων λευκό και το άλλο 1.5 καρατίων κίτρινο. Η ιστορία έγινε γνωστή και χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να φθάνουν στο Murfreesboro. Ο John δεν ενδιαφερόταν να προβεί σε εξόρυξη και έτσι πούλησε τη γη σε επενδυτές για $36,000. Ωστόσο, οι προσπάθειες για την εμπορική εξόρυξη στην περιοχή απέτυχε.
perierga.gr - Το μοναδικό αδαμαντωρυχείο στον κόσμο ανοιχτό στο κοινό!
Το κράτος αγόρασε το ορυχείο δύο δεκαετίες αργότερα και το έκανε κρατικό πάρκο. Σήμερα, το επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ανθρακωρύχοι, που σκάβουν προσεκτικά στο χώμα, ελπίζοντας να βρουν κάτι αξίας. Μάλιστα το 1975 ένας επισκέπτης βρήκε το περίφημο “Amarillo Starlight”, ένα διαμάντι 16 καρατίων και έγινε πάμπλουτος!
perierga.gr - Το μοναδικό αδαμαντωρυχείο στον κόσμο ανοιχτό στο κοινό!
perierga.gr - Το μοναδικό αδαμαντωρυχείο στον κόσμο ανοιχτό στο κοινό!perierga.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com