Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Επτά σημάδια ότι... γερνάμε επικίνδυνα!

Δείτε ποια είναι αυτά:
1. Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα
Περίπου στην ηλικία των 50, η κύστη αρχίζει να αποδυναμώνεται με αποτέλεσμα τη συχνοουρία. Παράλληλα, με την πάροδο των ετών ο οργανισμός παράγει μικρότερες ποσότητες της αντι-διουρητικής ορμόνης. Εάν η συχνότητα ενούρησης και το χρώμα των ούρων παρουσιάζουν μεταβολές, συνιστάται η επίσκεψη στο γιατρό.
2. Οι δυσκολίες στην ακοή
Η ακοή μας ξεκινά να εξασθενεί μόλις από τα 25 χρόνια, η διαφορά όμως γίνεται εντονότερη από τα 60 και μετά. Αυτό οφείλεται στη μείωση των νευρικών ινών που βρίσκονται στο ακουστικό νεύρο.
3. Οι δυσκολίες στην ανάγνωση
Η πρεσβυωπία ξεκινά συνήθως να εκδηλώνεται μετά τα 40 χρόνια της ζωής. Έτσι, μπορεί να χρειαστούν γυαλιά για να διαβάσουμε μια εφημερίδα ή ένα βιβλίο.
4. Η δύσπνοια
Η δύσπνοια μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής κατανομής του οξυγόνου στην καρδιά και τους πνεύμονες. Μπορεί να εκδηλωθεί εντονότερα λόγω της αποχής από την άσκηση.
5. Η αποδυνάμωση της φωνής
Οι φωνητικές χορδές αποδυναμώνονται όσο μεγαλώνουμε. Μετά την εμμηνόπαυση, η φωνή των γυναικών μπορεί να γίνει πιο βαθιά, λόγω της έλλειψης οιστρογόνων.
6. Η προτίμηση στις δυνατές μυρωδιές
Όσο μεγαλώνουμε, συνήθως μας αρέσουν περισσότερο οι δυνατές μυρωδιές. Από την ηλικία των 55 και μετά, η όσφρηση γίνεται πιο αδύναμη, κυρίως λόγω καταστροφής των νευρικών απολήξεων της μύτης.
7. Καθημερινά κενά μνήμης
Δε βρίσκετε πού αφήσατε τα κλειδιά σας ή τι ανεβήκατε να πάρετε από τον επάνω όροφο; Μάλλον κάτι δεν πάει καλά… Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μνήμη μας αρχίζει να αποδυναμώνεται από τα 20 κιόλας χρόνια της ζωής. Τα κενά και η απώλεια μνήμης μπορεί να οφείλονται στη μειωμένη παραγωγή συγκεκριμένων πρωτεϊνών στον εγκέφαλο ή απλώς στην έντονη κούραση.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com