Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ρωσία: "Θα σας βοηθήσουμε οικονομικά αν μας το ζητήσετε"!

Σε μία δραματική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η Ρωσία που μέχρι σήμερα σχεδόν είχε σιωπήσει απέναντι στην σφοδρή σύγκρουση Ελλάδας-δανειστών, με εξαίρεση μια "διακριτική" δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απευθύνει πρόσκληση στην Ελλάδα και την ελληνική κυβένρηση να καταθέσει αίτημα για οικονομική βοήθεια!

Ενα αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί ποτέ, καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη, αλλά πλέον η κατάσταση έχει περάσει την "ώρα Μηδέν" με την μη πληρωμή του ΔΝΤ (από το οποίο επίσης η Ρωσία είχε υποφέρει μετά την μεγάλη κρίση του 1998) και τώρα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα βοηθείας.

Πριν από λίγο ο Ρώσος πρεβευτής στην ΕΕ Vladimir Chizhov διακήρυξε επίσημα ότι "Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα και να συμμετάσχει στην αξιοποίηση των υποδομών της", στέλνοντας διττό μήνυμα: Θέλουμε γενναίο μερίδο από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ΟΛΘ, ΟΣΕ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ κλπ) και εμείς είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες σας.

Βέβαια το ερώτημα είναι ποιες από όλες τις ανάγκες; Γιατί αν πριν την λήξη του προγράμματος απαιτούντο 10 δισ. τώρα χρειάζονται τουλάχιστον 50 δισ. και υπό όρους.

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση και η Κίνα η οποία παραδόξως έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από την ελληνική κρίση και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο "σπυρί" για την ελληνική οικονομία"
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com