Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους αναλογικά με τον πληθυσμό τους

Κάποιες χώρες προσελκύουν περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάποιες άλλες
Υπάρχουν 1.826 δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και κάποιες χώρες, όπως η Κίνα, φιλοξενούν μερικές εκατοντάδες από αυτούς. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες άλλες χώρες οι οποίες φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων σε σχέση με τον αριθμό του πληθυσμού τους.
Ας δούμε ποιες είναι αυτές!

 

ADVERTISEMENT

15. ΤΑΙΒΑΝ

Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 33 Πληθυσμός: 23.456.545
Πληθυσμός ανά δισεκατομμυριούχο: 710.804
Η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων που ζουν στην Ταϊβάν ανέρχεται στα 75,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ύψος των χρημάτων τους έχει προκύψει από την έκρηξη στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της χώρας και στην σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα. Οι Daniel και Richard Tsai είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της χώρας, με περιουσία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

14. ΚΟΥΒΕΙΤ

Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 5
Πληθυσμός: 3.268.431
Πληθυσμός ανά δισεκατομμυριούχο: 653.686
Το Κουβέιτ είναι η πέμπτη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο με κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το οποίο διαμορφώνεται στις 70,914 δολάρια ανά άτομο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι πρόκειται για μία γεωγραφικά μικρή χώρα, με σχετικά ανοικτή οικονομία και αποθέματα αργού πετρελαίου γύρω στα 102 δισεκατομμύρια βαρέλια.

 

13. ΗΠΑ

Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 536
Πληθυσμός: 321.369.000
Πληθυσμός ανά δισεκατομμυριούχο: 599.569
ι ΗΠΑ φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον κόσμο και εξακολουθούν να κρατούν τα πρωτεία στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ο πιο πλούσιος και ο πιο γνωστός από αυτούς είναι φυσικά ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 79,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

12. ΛΙΒΑΝΟΣ

Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 7
Πληθυσμός: 4.104.000
Πληθυσμός ανά δισεκατομμυριούχο: 586.286
Ο Λίβανος διαθέτει μία ανοιχτή οικονομία της αγοράς και φιλοξενεί πλέον επτά δισεκατομμυριούχους, μεταξύ των οποίων ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και πρώην πρωθυπουργός Najib Mikati.

 

11. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 10
Πληθυσμός: 5.176.998
Πληθυσμός ανά δισεκατομμυριούχο: 517.700
Η Νορβηγία είναι μία πλούσια σε φυσικούς πόρους χώρα και διαθέτει έναν ανεπτυγμένο ιδιωτικό τομέα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο και η έβδομη μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου.

10.ΙΣΡΑΗΛ

Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 17
Πληθυσμός: 8.358.100
Πληθυσμός ανά δισεκατομμυριούχο: 491.653
Το Ισραήλ φημίζεται και αναπτύσσεται βάσει της αγοράς διαμαντιών, της υψηλής τεχνολογίας και των φαρμακευτικών προϊόντων. Διαθέτει μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες οικονομίες της αγοράς στον κόσμο. Ο πιο διάσημος Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος πλέον είναι ο Teddy Sagi, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού τυχερών παιχνιδιών Playtech και η περιουσία του ανέρχεται στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com