Οι κότες Dong Tao αποτελούν μια παράδοξη ράτσα του Βιετνάμ, τα είδη
της οποίας είναι γνωστά για το πεντανόστιμο κρέας τους αλλά και την
περίεργη εμφάνισή τους. Ο λόγος βέβαια για τα… υπερφυσικά πόδια τους που
μοιάζουν να έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια. Κι όμως όλη η
νοστιμιά κρύβεται ακριβώς εκεί, αφού αυτό το σημείο θεωρείται σούπερ
λιχουδιά. Η εκτροφή τους γινόταν κάποτε αποκλειστικά για τη βασιλική
οικογένεια και τους Μανδαρίνους, ενώ σήμερα σερβίρονται σε ακριβά
εστιατόρια που απευθύνονται σε πλουσίους και ευγενείς.
Το βάρος του κάθε κοτόπουλου μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6 κιλά ενώ τα πόδια του προσεγγίζουν σε πάχος τον ανθρώπινο καρπό. Θεωρούνται σπάνια είδη και η τιμή τους μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 2.300 ευρώ για ένα κοτόπουλο. Οι συνήθεις τρόποι μαγειρέματος είναι σούπα αλλά και με κρεμμύδια ή μανιτάρια, ενώ τα πόδια τηγανίζονται ή ψήνονται σε φούρνο και καταναλώνονται με κάποια σος που έχει ως βάση της την καραμέλα.
perierga.gr
Το βάρος του κάθε κοτόπουλου μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6 κιλά ενώ τα πόδια του προσεγγίζουν σε πάχος τον ανθρώπινο καρπό. Θεωρούνται σπάνια είδη και η τιμή τους μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 2.300 ευρώ για ένα κοτόπουλο. Οι συνήθεις τρόποι μαγειρέματος είναι σούπα αλλά και με κρεμμύδια ή μανιτάρια, ενώ τα πόδια τηγανίζονται ή ψήνονται σε φούρνο και καταναλώνονται με κάποια σος που έχει ως βάση της την καραμέλα.
perierga.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.