Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

7 συνήθειες, που θα μπορούσαν να σε βάλουν σε μπελάδες

Tο "βραβείο της ανοιχτής παλάμης", γνωστό και ως μούντζα, είναι διαδεδομένη προσβολή στην Ελλάδα, αλλά στις άλλες χώρες το γνωρίζουν άραγε; Για ποιο λόγο δεν πρέπει να ζητήσει κάποιος στην Ιρλανδία το κοκταίηλ "Irish Car Bomb"; Παρακάτω θα δείτε 7 συνήθειες που σε κάποιες χώρες θα ήταν συνετό αποφεύγονται
Όταν ταξιδεύετε σε μία άλλη χώρα, εκτός τη διασκέδασης, μαθαίνετε και πολλά πράγματα για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της εκάστοτε χώρας, αλλά υπάρχουν ορισμένες συνήθεις που αν δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων μπορούν να προκαλέσουν παεξηγήσεις. Χωρίς λόγο.
ADVERTISEMENT
1. Μην σηκώσεις το χέρι σου με ανοιχτή την παλάμη στην Ελλάδα

Για τους τους περισσότερους δυτικούς, το να κουνάς τα χέρια με ανοιχτή την παλάμη είναι μια φιλική χειρονομία που υποδηλώνει χαιρετισμό. Στην Ελλάδα όμως, η χειρονομία αυτή -γνωστή και ως "μούντζα" ή "φάσκελο"- μόνο φιλικό χαιρετισμό δεν υποδηλώνει και συνίσταται στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, να είναι λιγότερο συγκρατημένοι με αυτή τη χειρονομία γιατί σίγουρα θα βρεθούν σε μπελάδες.
2. Μη φυσήξεις τη μύτη σου σε ένα τραπέζι στην Κίνα
Αυτό δεν θεωρείται ιδιαίτερα ευγενικό σε οποιαδήποτε χώρα γενικότερα, αλλά σε πολλές δυτικές χώρες κανείς δεν θα σε κοίταγε λοξά αν τουλάχιστον χρησιμοποιήσεις ένα χαρτομάντιλο κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Αλλά στην Κίνα το να φυσάει κανείς τη μύτη του δημόσια, είναι ένα μεγάλο ατόπημα και θεωρούν ότι είναι πολύ αηδιαστική πράξη.
3. Μην κάνετε χειραψία μπροστά σε μία πόρτα, στη Ρωσία

 
Το να κάνετε χειραψία με κάποιον, είναι μία χειρονομία χαιρετισμού που συνηθίζεται σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά στη Ρωσία θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε αυτή τη χειρονομία. Ένας δημοσιογράφος, περιέγραψε την στιγμή που έσφιξε το χέρι ενός οικοδεσπότη ακριβώς μπροστά στην είσοδο, κάτι το οποίο θεωρείται μεγάλη κακοτυχία. Όταν έδωσε το χέρι του στον οικοδεσπότη εκείνος πραγματικά χαστούκισε το χέρι του, λέγοντας πως δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι.
4.Μην ζητήσεις σε μία ιρλανδική Pub το Ιρλανδικό κοκταίηλ " Car Bomb"

 
Στις ΗΠΑ, το ιρλανδικό Car Bomb, είναι το κοινό όνομα για ένα κοκταίηλ από Guinness και Baileys, στο οποίο ρίχνεις ένα σφηνάκι Baileys μέσα σε ένα ποτήρι Guinness, πριν το πιεις. Το ποτό αυτό δεν θα έπρεπε να το παραγγείλει κάποιος στην Ιρλανδία. Όταν ο Parag Raja, ζήτησε σε μία ιρλανδική Pub το συγκεκριμένο κοκταίηλ, ο μπάρμαν ένιωσε πολύ προσβεβλημένος, καθώς αυτή η ονομασία του φέρνει στο μυαλό του κάθε Ιρλανδού τα γεγονότα της "Ματωμένης Παρασκευής". Ο  μπάρμαν θιγμένος από το γεγονός είπε πως "είναι σαν να πηγαίνω εγώ στην Αμερική και να ζητήσω κοκταίηλ 9/11."
5. Μη δεχτείς τίποτα με το αριστερό σου χέρι σε μία ινδουϊστική χώρα ή σε μία χώρα της Μέσης Ανατολής

Σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και χώρες με πολλούς ινδουιστές, όπως στην Ινδία, στη Μαλαισία και στη Σιγκαπούρη, το αριστερό χέρι θεωρείται το χέρι του "μπάνιου" το χέρι δηλαδή που χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις τον..εαυτό σου μετά από την επίσκεψή σου στην τουαλέτα. Σε αυτές τις χώρες, "θεωρείται ασέβεια να προσφέρουν ή να δέχονται το οτιδήποτε με το αριστερό χέρι, και ειδικότερα τρόφιμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν κάποιος επισκεφθεί έναν ναό και επιλέξει να κάνει μία προσφορά ή να συμμετέχει σε μία προσευχή ή τελετή, όπου θα του ζητηθεί να πάρει κάτι, όπως το ιερό νερό".
6. Μη διανοηθείς να φορέσεις τα παπούτσια σου στο σπίτι κάποιου , σε μία Ασιατική χώρα

Στις Ασιατικές χώρες, είναι αναμενόμενο και δείχνει σεβασμό να βγάλετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι κάποιου. Σε ορισμένες χώρες, οι άνθρωποι τρώμε σε χαμηλά τραπέζια,ή κάθονται  στο πάτωμα ή ακόμα και κοιμούνται στο πάτωμα, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για το δάπεδο να είναι καθαρό. Τα βρώμικα παπούτσια θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό προσβλητικά, σ σπίτια που έχουν θρησκευτικούς βωμούς που έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό. Αυτή η παράδοση έχει συμβεί ακόμα και σε ορισμένα ξενοδοχεία σε κάποια μέρη της Ασίας. Επίσης, οι τουρίστες καλούνται να αφαιρέσουν τα παπούτσια του πριν από την είσοδο σε πολλά τοπικά καταστήματα στην Ταϊλάνδη.
7. Μην κάνετε την ανάγκη σας ή μην πλύνετε το πρόσωπό σας στον μπιντέ ενός ξενοδοχείου

 
Οι ΗΠΑ είναι μία από τις χώρες, όπου οι μπιντέδες δεν έχουν φτάσει ποτέ, και πολλοί από τους Αμερικάνους δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι ή ποια είναι η χρήση του. Τα παιδιά από πολλές χώρες,  όταν βλέπουν έναν μπιντέ , δεν ξέρουν πως ακριβώς χρησιμοποιείται. Όπως αναφέρει ο Μπάγκυ Μπλακ, " Η αδερφή μου μία φορά, έκανε την ανάγκη της στον μπιντέ ενός ξενοδοχείου στη Γαλλία, όταν ήμασταν παιδιά. Η μητέρα μου βρήκε ξεκαρδιστικό το γεγονός και μας εξήγησε την χρήση του μπιντέ". Αυτό είχε βάλει σε μπελάδες την οικογένεια.
(Με πληροφορίες από το oyster.com)
news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com