Υλικά συνταγής
- 24 κανελόνια
- 2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
- Για τη γέμιση
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος δύο φορές περασμένος
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 1/2 ξύλο κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ¼ φλ. κονιάκ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αβγά χτυπημένα
- Για την κρέμα
- 1 λίτρο ζεστό γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαραθούν για
λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη
ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄ μέχρι να
πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε
προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο
μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και
σοτάρουμε για 1΄ το αλεύρι. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το ½
γάλα ανακατεύοντας με σύρμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το
υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η
κρέμα. Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στο ταψί. Γεμίζουμε με κουτάλι τα
κανελόνια και τ’ ακουμπάμε στην κρέμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας
τα κανελόνια και τέλος με την κρέμα. Ψήνουμε στους 180°C για 25΄
σκεπασμένα. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.