Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι δέκα πιο διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκόσμιας ιστορίας

Πολιτική διαφθορά μια τόσο οικεία έννοια στα αυτιά των πολιτών σε όλο τον κόσμο. Ακολουθεί η δεκάδα με τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής (pics)
Φαίνεται πως η διαφθορά είναι μια έννοια συνυφασμένη με τη πολιτική, έτσι πολιτικοί από όλο τον κόσμο φροντίζουν να επωφεληθούν από τη θέση τους και να προσθέσουν στους λογαριασμούς τους μερικά εκατομμύρια.
10. Spiro Agnew

 
Ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Richard Nixon, διατήρησε τη θέση του από το 1969 μέχρι το 1973. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του όταν το δικαστήριο τον κατηγόρησε για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.
Στην αρχή ο ίδιος απέρριψε την κατηγορία, ωστόσο τα 268.482 δολάρια στους λογαριασμούς του μαρτυρούσαν τη πικρή αλήθεια. Η τιμωρία του ήταν ένα πρόστιμο μόλις 10.000 δολαρίων και του επιβλήθηκαν για τρία χρόνια περιορισμοί.
9. Randy Duke Cunningham

  Ο Randy Duke Cunningham υπήρξε πιλότος των μαχητικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. ήταν μέλος των Ρεπουμπλικανών από το 1991 έως το 2005, όταν αποκαλύφθηκαν σκάνδαλα που τον ενέπλεκαν με δωροδοκίες.
Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι είχε λάβει ως δωροδοκία τουλάχιστον 2.4 εκατομμύρια δολάρια, μια Roll Royce και ένα σκάφος αναψυχής. Τον Μάρτιο του 2006 τιμωρήθηκε με 8ετή φυλάκιση και επέστρεψε 1.8 εκατομμύρια δολάρια. Αποφυλακίστηκε το 2013.
8. Budd Dywer

  Ο Dywer ήταν και αυτός Ρεπουμπλικανός από το 1965 έως το 1970, όταν αποσύρθηκε για να εργαστεί ως "ταμίας" της πολιτείας της Πενσυλβάνια μέχρι το θάνατο του. Ο ίδιος είχε πάρει από ιδιωτική εταιρία 300.000 δολάρια, προκειμένου να τους εξασφαλίσει δημόσιο έργο ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου τον Ιανουάριο του 1987 αυτοκτόνησε με το όπλο του.
7. Alberto Fujimori

  Ο Fujimori ήταν ο 90ος πρόεδρος του Περού, κατείχε τη θέση από το 1990 έως το 2000, όταν και το έσκασε για τη Ιαπωνία μετά την αποκάλυψη της διαφθοράς.
Ο ίδιος καταδικάστηκε σε 25ετή και 6ετή φυλάκιση για διαφθορά ενώ κατηγορήθηκε και για εγκλήματα κατά της ζωής, όπως δολοφονίες, απαγωγές και άλλα.
Παρόλα αυτά δεν έκτισε ούτε μια μέρα από τη ποινή του καθώς οι Ιαπωνικές αρχές αρνήθηκαν την έκδοσή του.
6. Sani Abacha

  Ήταν η κεφαλή της Νιγηρίας από το 1993 έως το 1998. Σε αυτό το διάστημα η οικογένειά του έγινε πλουσιότερη κατά 5 δισεκατομμύρια λίρες από κρατικό χρήμα.
Το 1998 πέθανε στην πολυτελέστατη βίλα του από καρδιακή προσβολή, ωστόσο οι συνωμοσιολόγοι έκαναν λόγο για δηλητηρίαση. Το 2014 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το πάγωμα ενός λογαριασμού 458 εκατομμυρίων δολαρίων που φαίνεται να άνηκαν στην οικογένειά του.
5. Saddam Hussein

  Ο Hussein διετέλεσε πρόεδρος του Ιράκ από το 1979 έως το 2003. Λίγες ώρες πριν την αμερικάνική εισβολή στη χώρα διέταξε την κρατική τράπεζα να μεταφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό 1 δισ. δολάρια. Ενώ, έρευνες έδειξαν ότι είχε καταχραστεί περισσότερα από 21 δισ. δολάρια από το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών που επέτρεπε στο Ιράκ την πώληση πετρελαίου για την αγορά τροφίμων.
4. Slobodan Milosevic

  Ο Milosevic ήταν πρόεδρος της Σερβίας από το 1989 έως το 1997 και πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας από το 1997 έως το 2000. Το 2001 συνελήφθη για διαφθορά και για κατάχρηση εξουσίας.
Κατηγορήθηκε για αδικήματα κατά της ανθρωπότητας από το δικαστήριο της Χάγης και για τη κατάχρηση κρατικού χρήματος που έφτανε τα 2.1 δισ. δολάρια. Πέθανε πριν ολοκληρωθεί η δίκη.
3. Mobutu Sese Seko

  Υπήρξε πρόεδρος του Κογκό από το 1965 μέχρι το 1997, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του άλλαξε το όνομα της χώρας σε Ζαΐρ το 1971.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του είχε έναν πολυτελή βίο με ψώνια στο Παρίσι και διακοπές εκατομμυρίων που πληρώνονταν από το κρατικό χρήμα.
Κατέστρεψε την οικονομία της χώρας που μετά τη προεδρία του ήταν χρεωμένη, ενώ ο ίδιος είχε βάλει στους λογαριασμούς του περισσότερα από 15 δισ. δολάρια. Το 1997 αντάρτες ανέλαβαν την εξουσία και ο ίδιος κατέφυγε στο Μαρόκο, όπου και πέθανε.
2. Ferdinand Marcos

 
Ο Marcos διατέλεσε πρόεδρος των Φιλιππίνων από το 1965 έως το 1986, όταν ξέσπασε επανάσταση εναντίων του. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του το χρέος της χώρας αυξήθηκε από το 1 δισ. δολάρια στα 25 δισ.
Ο ίδιος διέθετε offshore λογαριασμούς όπου μετέφερε κρατικό χρήμα, ενώ υπολογίζεται ότι είχε καταχραστεί περισσότερα από 10 δισ. δολάρια από το θησαυροφυλάκιο της χώρας. Παράλληλα, αποσπούσε ογκώδη χρηματικά ποσά από κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες. Το 1989 εξορίστηκε στη Χαβάη και επέστρεψε μόλις 4 δισ. δολάρια.
1. Mohamed Suharto

  Ήταν ο πρόεδρος της Ινδονησίας από το 1967 έως το 1998. Η προεδρία του έχει χαρακτηριστεί ως η πιο διεφθαρμένη που έχει καταγράψει η σύγχρονη ιστορία. Ο ίδιος και η οικογένειά του έλεγχαν τα πάντα από ιδιωτικές εταιρίες μέχρι κοινωνικά ιδρύματα.
Ο ίδιος εγκατέλειψε τη θέση του μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα.
Διεθνής υπολογισμοί αναφέρουν πως τα χρήματα που καταχράστηκε έφτασαν έως τα 35 δισ. δολάρια. Το 2008 πέθανε από επιπλοκές στην καρδιά σε ηλικία 86 ετών, ενώ το 2010 η κυβέρνηση κατάφερε να ανακτήσει, μόλις, 307 εκατομμύρια δολάρια.
(Πηγή: Lolwot)
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com