Yλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ψιλοαλεσμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
2 κούπες Χωριό γραβιέρα Γλυκιά, Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη
½ φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο τριμμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη
Πιπέρι
Αλεύρι
Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
2 κούπες Χωριό γραβιέρα Γλυκιά, Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη
½ φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο τριμμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη
Πιπέρι
Αλεύρι
Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
- Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, τη γραβιέρα, το δυόσμο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να δέσει για 1-2 ώρες περίπου.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες μεσαίου μεγέθους, τις πιέζουμε ελαφρώς στη μέση, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.