Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά συνταγής


  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

 Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα. Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.

Mερίδες: 30

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά 
από το argiro.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com