Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το νερό!

1…2…3...8 ποτήρια νερό ημερησίως και το μέτρημα δε σταματά! Σίγουρα έχετε ακούσει και εσείς από πολλούς ειδικούς το πόσο σημαντικό είναι να ενυδατωνόμαστε και να πίνουμε αρκετό νεράκι!
Είναι γνωστό πως οι συστάσεις για την ενυδάτωση είναι 2 και 2,5 λίτρα υγρών ημερησίως για γυναίκες και άντρες αντίστοιχα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, θα ήταν καλό να τονίσουμε τους λόγους που είναι τόσο σημαντικό να πίνουμε νερό. Ίσως, μάλιστα, κάποιοι από αυτούς να σας διαφεύγουν.

Εσείς, γνωρίζατε ότι:
1. Είναι απαραίτητο για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Μπορεί όλοι να το χρειαζόμαστε, αλλά αυτές οι δύο ηλικιακές ομάδες το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη!

2. Βοηθάει στην απώλεια βάρους.
Πιθανόν να ξέρετε πως βοηθάει στο αίσθημα κορεσμού. Έχετε σκεφτεί όμως πως ξεδιψώντας με νερό αποφεύγετε να καταναλώνετε άλλα υγρά που πιθανόν να περιέχουν ζάχαρη και θερμίδες;

3. Είναι σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας!
Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, κι όμως δεν γίνεται τίποτα. Δοκιμάσατε το βασικότερο απ’ όλα, που είναι η επαρκής ενυδάτωση με νερό;

4. Το φυσικό μεταλλικό νερό μπορεί να περιέχει σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά. Λόγω του ότι προέρχεται κατευθείαν από τις πηγές, περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο και άλλα συστατικά που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.
5. Βοηθάει την αθλητική απόδοση.
Για όλους εσάς που αθλείστε, μην αμελείτε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αφυδάτωσης.

6. Ξέρετε για τον υδάτινο κόσμο της ομορφιάς;
Παλεύετε με τις ενυδατικές κρέμες και τις περιποιήσεις προσώπου και σώματος; Μήπως ξεχάσατε το σημαντικότερο που είναι το νερό; Η ενυδάτωση ξεκινάει «από μέσα» μας!

7. Βοηθάει στην καλή νεφρική λειτουργία.
Ο βασικότερος τρόπος πρόληψης των νεφρικών νόσων (πέτρα στα νεφρά, ουρολοίμωξη κτλ) είναι το νερό. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τα νεφρά σας να «καθαρίζουν» και μειώνετε τον κίνδυνο πρόκλησης κάποιας νόσου.

8. Ενισχύει την πνευματική απόδοση.
Έχετε πονοκέφαλο; Ήπιατε νεράκι σήμερα; Και όμως, το νερό συμβάλλει και εκεί, καθώς ενυδατώνει το σώμα και μειώνει τις κεφαλαλγίες.

Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Μην το σπαταλάτε! Χρησιμοποιείστε το «έξυπνα» και κάντε το τον απόλυτο καθημερινό σας σύμμαχο!


Εύα Σταυρίδη,
Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

manamia.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com