Υλικά συνταγής
Για το σις κεμπάμπ χαλούμι- 400 γρ. χαλούμι
- μικρά μανιτάρια
- ντοματίνια
- 2 πιπεριές
- 1 μελιτζάνα
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 φλ. Βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
- 2 κ.σ. ανάμεικτα βότανα, θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
- κρέμα βαλσαμικό με σύκο
- 300 γρ. μικρό ζυμαρικό κοραλάκι ή φαρφάλε
- 3 φλ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα λαχανικά( πιπεριές πολύχρωμες, φρέσκο κρεμμύδι, καλαμπόκι, καρότο, φασόλια σόγιας, edamame ,κλπ)
- λίγες ελιές
- 2 αβγά βρασμένα και κομμένα στα 4
- Γαι το dressing
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. Βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
- 1-2 πρέζες αποξηραμένο σκόρδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- λιγο πιπερι
- 4 λιαστές ντομάτες
- ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, ρίγανη και δυόσμο
- 3 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για το σις κεμπάπ χαλούμιΚόβουμε το χαλούμι σε καρέ των 2 εκ. Κόβουμε σε μικρά καρέ την πιπεριά και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε φέτες την μελιτζάνα.
Χτυπάμε σε μπολ το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα βότανα και περιχύνουμε το χαλούμι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Κάθε τόσο ανακατεύουμε τα υλικά να βραχούν καλά από την μαρινάδα.
Τα περνάμε εναλλάξ σε ξυλάκια. Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για περίπου 8' γυρνώντας τα να ψηθούν ολόγυρα και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας. Τα βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικό με σύκο.
Τα σερβίρουμε με την μακαρονοσαλάτα.
Μακαρονοσαλάτα με dressing βαλσαμικο ξύδι και παρμεζάνα
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε σε σουρωτήρι με νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα αβγά και τις ελιές.
argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.