Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Λεφτά υπάρχουν αλλά για λίγους – Πόσο αυξήθηκαν οι Έλληνες κροίσοι και οι περιουσίες τους

Λεφτά υπάρχουν αλλά… για λίγους! Η οικονομική ύφεση που ξεκίνησε από τα μέσα του 2008 και μετατράπηκε στην μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 50 ετών για την Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα, εξαιτίας και των δυσβάστακτων για την πλειονότητα των πολιτών μνημονίων, όχι μόνο δεν έπληξε αλλά τουναντίον, αύξησε την περιουσία και των αριθμό των εγχώριων ολιγαρχών. Είναι ενδεικτικό ότι στα «σεντούκια» τους, πέρυσι, υπολογίστηκε ότι υπήρχαν περίπου 90 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας για μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων «κροίσων» αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με μια πενταετία πριν.
Με βάση τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από τα στοιχεία της καταγραφής των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου από την ειδικευμένη να συγκεντρώνει τέτοιες πληροφορίες εταιρία Wealth X, οι Ελληνες οι οποίοι διαθέτουν περιουσίες από… 30 εκατ. έως και κάποια δισ. ευρώ έφτασαν στα 576 άτομα. Συγκεκριμένα, από αυτούς 11 είναι δισεκατομμυριούχοι. Η περιουσία τους κυμαίνεται στα 18 δισ. ευρώ. Το 2013 ήταν 9 και η περιουσία τους έφτανε στα 11 δισ. ευρώ.
Επίσης, με βάση την Wealth – X, υπάρχουν 565 πολίτες στην Ελλάδα με κινητή περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατ. ευρώ, ο καθένας. Συνολικά, στα «σεντούκια» τους υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 70 δισ. ευρώ. Ένα χρόνο πριν, το 2013, οι πολυεκατομμυριούχοι ήταν 505 άτομα και η περιουσία τους έφτανε στα 50 δισ. ευρώ. Πολύ απλά, μέσα σε ένα χρόνο αύξησαν τους λογαριασμούς τους κατά 20 δισ. ευρώ.
Τη λίστα των «golden Ελλήνων» συμπληρώνουν 34.723 απλώς… εκατομμυριούχοι. Αυτοί είναι οι… «φτωχοί» των Ελλήνων «κροίσων» αφού οι περιουσίες τους είναι κάτω των 30 εκατ. ευρώ.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com