Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα μπισκοτοκουλουράκια της γιαγιάς

Τι χρειαζόμαστε:

  • 320 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 1 κ.γ. σόδα
  • αμύγδαλο ή ινδοκάρυδο αλεσμένο όσο θέλετε για τα γούστα σας
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου
  • 2 1/2 πλάκες κουβερτούρα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
  3. Τέλος ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.  Η ζύμη θα είναι μαλακή και εύπλαστη.  ΜΗΝ ρίξετε παραπάνω αλεύρι, θέλει λίίίίγο περισσότερο από ένα κιλό.
  4. Τα κόβουμε με κουπ πατ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να ροδίσουν.
  5. Όταν τα βγάλουμε και κρυώσουν, τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και είναι έτοιμα προς καταβρόχθισμα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φουσκώνουν λίγο κατά το ψήσιμο.  Αν θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε πολύ πολύ λεπτά και όταν τα βγάλετε από το φούρνο να τα ενώσετε και να βάλετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας ανάμεσα ή να τα αφήσετε ως έχουν και να τα στολίσετε με πολύχρωμη τρούφα από πάνω!!!


sintagespareas.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com