Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μαστιχωτές πένες φούρνου

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες με ρίγα
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 φλ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 2 φλ. ανθότυρο ή ανθότυρο κρέμα
  • 2 φλ. μοτσαρέλα
  • Για τη σάλτσα μαρινάρα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι και βασιλικό
 
Εκτέλεση
Βγάζουμε το έντερο από το λουκάνικο και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Επάνω σε ξύλο κοπής το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να πυκνώσει. Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε ελαφρά, ώστε να μείνουν λίγα υγρά επάνω τους και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ½ φλ.τσαγ παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρέξ. Βάζουμε το ανθότυρο και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Ρίχνουμε 1 φλ. σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον. Τέλος το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.
argiro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com