Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

8 πράγματα που δε γνωρίζουμε για το φιλί

Είτε μιλάμε για ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο, είτε για έναν παθιασμένο ''γλωσσοδέτη'', παρακάτω ακολουθούν όλα όσα ποτέ δεν ξέρατε για τα φιλιά.
1) Οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται πιο έντονα το πρώτο τους φιλί από την πρώτη φορά που έκαναν sex.
 O καθηγητής John Bohannon του Butler University ζήτησε από 500 ανθρώπους να του περιγράψουν δυνατές στιγμές από σημαντικές τους εμπειρίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το πρώτο τους φιλί και η πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία. Με διαφορά, η περιγραφή του πρώτου φιλιού ήταν πιο λεπτομερής από όλες.
2) Κανείς πραγματικά δεν ξέρει γιατί φιλιόμαστε
 
Το να ανταλλάζουμε σάλιο, είναι ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι. Γιατί το κάνουμε όμως; Η πιο αποδεκτή ως τώρα θεωρία είναι ότι, με το φιλί, ανταλλάζουμε βιολογικές πληροφορίες που είναι πολύ σημαντικές στο να αξιολογήσουμε αν ο παρτενέρ μας μπορεί να γίνει ένας πιστός σύντροφος.
3) Δεν είναι αποδεκτό σε όλες τις κοινωνίες

Ανθρωπολόγοι ανακάλυψαν φυλές σε Ασία, Αφρική και Νότιο Αμερική όπου δεν φιλιούνται καθόλου! Ακόμη, υπάρχουν κοινωνίες όπως το να φιληθείς σε δημόσιο χώρο ''δεν είναι πρέπον'', ενώ σε ορισμένες περιοχές (ακόμη και στις ΗΠΑ) το δημόσιο φιλί είναι παράνομο.
4) Μερικοί το φοβούνται

Στο πρώτο μας φιλί ήμασταν όλοι ανήσυχοι. Σε μερικούς ανθρώπους όμως αυτή η νευρικότητα όταν φιλούν δε φεύγει ποτέ. Μάλιστα, για την περίπτωση αυτών των ανθρώπων υπάρχει και επιστημονικός όρος, που λέγεται philemaphobia.
5) Μας κρατά υγιείς
Εκτός από το να μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, ένα φιλί έχει και άλλες ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Η εναλλαγή βακτηρίων από το στόμα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το επιπλέον σάλιο που παράγεται ξεπλένει επικίνδυνα μικρόβια, ενώ ο αυξημένος καρδιακός παλμός κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, ρίχνει την αρτηριακή μας πίεση.
6) Δύο στους τρεις γυρνούν το κεφάλι προς τα δεξιά όταν φιλούν
 
Σε έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Nature, αναφέρεται ότι σε έρευνα που έγινε σε 124 ζευγάρια, το 70% περίπου, έστρεφε το κεφάλι προς τα δεξιά κατά τη διάρκεια του φιλιού.
7) Αυτό το ζευγάρι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας φιλιού


Είναι ο Ekkachai και η Laksana Tiranarat από την Ταϊλάνδη. Το 2013 μπήκαν στο ρεκόρ γκίνες για το πιο... μακρόσυρτο φιλί, αφου φιλιόντουσαν για 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα!
8) Είναι καλή γυμνατική για το πρόσωπο

Κατά τη διαδικασία του φιλιού, ενεργοποιούνται 34 μύες του προσώπου, και 112 υποστηρικτικοί μύες του κορμού. Φιλί διάρκειας ενός λεπτού, ισοδυναμεί με κάψιμο 26 θερμίδων
thesspress.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com