Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η χώρα με τις περισσότερες ανύπαντρες γυναίκες στον κόσμο!

Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί η ραγδαία αύξηση των ανύπαντρων γυναικών, ηλικίας άνω των 30, στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την  ιστοσελίδα gulfnews.com, οι γεροντοκόρες στη χώρα αγγίζουν το 1,5 εκ., δηλαδή το 33,4% του γυναικείου πληθυσμού της. Το επικίνδυνο και δυσοίωνο αυτό κοινωνικό φαινόμενο απειλεί τον θεσμό της οικογένειας δηλώνει ο Mohammad Al Abdul Qadir, επικεφαλής για τον οικογενειακό προγραμματισμό της κυβέρνησης και τονίζει ότι θα πρέπει να εκπονηθεί ένα δεκαετές σχέδιο με στόχο να στηριχθεί η οικογένεια στη χώρα.

«Χρειαζόμαστε λύσεις που θα βασίζονται στην εδραίωση των αξιών της οικογενειακής αλληλεγγύης και της συνοχής για να αντιμετωπίσουμε διάφορα φαινόμενα και ιδιαίτερα, την αγαμία των γυναικών», τόνισε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Από την πλευρά τους ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία δηλώνουν ότι οι ανύπαντρες γυναίκες ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια και υπογραμμίζουν ότι αυτή είναι μια τρομακτική εικόνα για το βασίλειο και σύντομα θα πρέπει να αναζητηθούν ριζοσπαστικές λύσεις...

Ωστόσο, υπάρχει και ο αντίλογος από γυναίκες στη χώρα που υποστηρίζουν ότι έμειναν ανύπαντρες από επιλογή και προτίμησαν να αφοσιωθούν στην επαγγελματική τους καριέρα, αντί να παντρευτούν.


kontranews.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com