Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσα μας χρωστούν οι Γερμανοί από το κατοχικό δάνειο -Τι αναφέρει η απόρρητη έκθεση

Την απόρρητη έκθεση για το ποσό που οφείλουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί, από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ, έχει στα χέρια της τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση.
Στην έκθεση των 160 σελίδων συμπεραίνεται ότι η οφειλή της Γερμανίας φτάνει τα 11 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα». Πρόκειται για την έκθεση που παρέδωσε μετά από τρεις μήνες εργασίας η επιτροπή που είχε συστήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με επικεφαλής τον τέως γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου, Παναγιώτη Καρακούση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη μεθοδολογία που ακολούθησε η επιτροπή ελήφθησαν υπόψη οι πλέον συντηρητικοί υπολογισμοί, ενώ ο κ. Καρακούσης διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις πολεμικές επανορθώσεις για τις ζημιές που υπέστη η Ελλάδα και η οικονομία της τα χρόνια της Κατοχής, οι οποίες- ως απαίτηση- μπορεί να ανέρχονται σε δεκάδες δισ. ευρώ.
Η έκθεση παραδόθηκε στον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος θα την αποστείλει στον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και εκείνος με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η ολομέλειά του θα πρέπει να συνεδριάσει ώστε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση πώς να χειρισθεί το θέμα.

Πηγή: iefimerida.gr
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χειμώνας είναι η εποχή της έξαρσης των ιώσεων. Υπάρχουν εκατοντάδες είδη ιών οι οποίοι εμφανίζονται με τα ίδια συμπτώματα τα οποία μπορεί να ποικίλουν όπως βήχα, συνάχι, καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό, αρθραλγίες και μυαλγίες.
Συνήθως αυτές οι λοιμώξεις τις περισσότερες φορές είναι ιογενείς και θεραπεύονται μόνες τους σε διάστημα 3-5 ημερών. Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας προσβάλλονται συνήθως 4-8 φορές τον χρόνο, τα παιδιά της σχολικής ηλικίας 2-6 φορές τον χρόνο και οι ενήλικες 2-5 φορές τον χρόνο.
Αυτό που μπορούν να κάνουν οι ασθενείς είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων, δηλαδή αντισηψία του στοματοφάρυγγα με παστίλιες ή διαλύματα, η λήψη άφθονων υγρών, ανάπαυση και αντιπυρετικά στην περίπτωση που υπάρχει πυρετός.
Η λήψη αντιβιοτικών δεν βοηθάει στην πρόληψη των ιώσεων, δεν θεραπεύει αλλά και ούτε συνδράμει ούτως ώστε μια ιογενής λοίμωξη να μην εξελιχθεί σε μικροβιακή.
Η λανθασμένη χρήση των αντιβιοτικών στις ιογενείς λοιμώξεις βοηθάει στην ανάπτυξη της αντοχής των μικροβίων που φυσιολογικά βρίσκονται στο σώμα μας (φυσιολογική χλωρίδα) με αποτέλεσμα την μεταβίβαση των πληροφοριών της αντοχής και σε άλλα παθογόνα μικρόβια που μπορεί να μας προσβάλλουν στο μέλλον, έτσι ώστε όταν πραγματικά τα χρειαζόμαστε, τα αντιβιοτικά να μην είναι ικανά να καταπολεμήσουν την εκάστοτε μικροβιακή λοίμωξη.
Συνήθως συνίσταται η αποφυγή της χρήσης των αντιβιοτικών στις ιογενείς λοιμώξεις, πλην όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που η λήψη αντιβιοτικών είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη σε ειδικές ομάδες ασθενών.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ο μόνος αρμόδιος για την λήψη ή όχι αντιβιοτικών  είναι ο θεράπων ιατρός μας, τον οποίο πρέπει απαραίτητα να επισκεφθούμε εάν τα συμπτώματα εμμένουν.
Ο γιατρός αφού λάβει το ιστορικό του ασθενούς και αξιολογήσει την κλινική του εικόνα σε συνδυασμό με τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς θα αποφασίσει για την επιλογή του κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος.
Και επειδή κάθε άρρωστος έχει διαφορετικό ιστορικό, διαφορετική κλινική εικόνα αλλά και διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου η απόφαση για προσθήκη ή όχι αντιβιοτικού σε πάσχοντα από ιογενη συνδρομή είναι αποκλειστική ευθύνη του ιατρού του.
  Tips :
  • Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν τα συμπτώματα της ίωσης διαρκούν περισσότερο από 3 ημέρες
  •  Θα πρέπει να επισκεφτείτε επίσης τον γιατρό σας εάν  έχετε υψηλό πυρετό  και πολύ κόκκινο ή με πύον λαιμό
  • Μην φυλάσσετε αντιβιοτικά για πιθανή μελλοντική χρήση
  • *ΣΥΧΝΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΏΝ.

Πηγή : Pneumotherapy
- See more at: http://www.usay.gr/article/70741/giati_den_prepei_na_pairnoyme_antibiotika_otan_mas_episkeftoyn_oi_xeimwniatikes.html?category_id=2793#sthash.1dBI6svv.dpuf
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com