Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κανελόνια με κοτόπουλο και πλούσια σάλτσα

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ζεματισμένο σπανάκι
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 1½ φλ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο
  • 1½ φλ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 1 ντομάτα
  • 20 κανελόνια
  • Για τη σάλτσα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. Κρέμα Γάλακτος 
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι αφήνουμε να μαραθούν.
Σε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αρωματίζουμε με λίγο θυμάρι ή μοσχοκάρυδο. Τα προσθέτουμε στον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθετουμε τα καρύδια και το ψιλοκομμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο την γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και 1 φλ. παρμεζάνα. Γεμίζουμε τα κανελόνια με κορνέ ή με το χέρι.
Για την σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2'-3'. Προσθετουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Όταν γίνει λεία η κρέμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και αφού πήξει ελαφρά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνουμε .
Βουτυρώνουμε πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση την ντομάτα σε φέτες. Ρίχνουμε μια κουτάλια μπεσαμέλ. Κάνουμε στρώση τα κανελόνια το ένα πλάι στο άλλο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ºC για 20', αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20' επιπλέον.

argiro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com