Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Aύγουστος»: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου

Μια όμορφη ιστορία.
Είναι από τα τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή. Ο «Αύγουστος» του Νίκου Παπάζογλου είναι από τα αγαπημένα τραγούδια μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν, με τον υπέροχο στίχο αλλά και τη μουσική του "μιλάει" στις καρδιές μας. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζαμε για το υπέροχο αυτό τραγούδι, είναι ότι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας οδήγησε το χέρι του συνθέτη να το γράψει.
H ιστορία του τραγουδιού ξεκινάει το 1978, όταν το σπίτι του Νίκου Παπάζογλου στη Θεσσαλονίκη, καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό, έτσι αναγκάστηκε να μετακομίσουν μαζί με τη σύζυγό του αλλά και τη νεογέννητη κόρη του, στο Πήλιο και στο σπίτι του Διονύση Σαββόπουλου.
Εκεί, ο συνθέτης γνώρισε μία εντυπωσιακή κοπέλα και για να μην την ερωτευτεί αλλά ούτε να χαλάσει τον γάμο του, εκείνος επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και κάπως έτσι γεννήθηκε ο «Αύγουστος».
Άλλωστε οι στίχοι μιλούν από μόνοι τους:
«Πώς μπορώ να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιά 
την άμμο που σαν καταρράχτης έλουζε 
καθώς έσκυβε πάνω μου χιλιάδες φιλιά 
διαμάντια που απλόχερα μου χάριζε 
θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό»

faysbook.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com