Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

5 tips για να «βγαίνουν» τα κέικ σας πάντα αφράτα!

Το κέικ το αγαπάνε όλοι. Μικροί και μεγάλοι δύσκολα αντιστέκονται σε ένα του κομμάτι. Άλλωστε συνοδεύει άψογα τον καφέ ή το γάλα σας. Φτιάχνεται εύκολα και φυσικά έχει το ατού της ποικιλίας. Σοκολάτας, βανίλιας, δίχρωμο, με φρούτα… όπoιο και αν προτιμάτε είναι πάρα πολύ νόστιμο. Το κλειδί για ένα επιτυχημένο κέικ κρύβεται στο πόσο… αφράτο θα βγει. Διαβάστε τα παρακάτω tips και ακολουθήστε τα κατά γράμμα:
1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας που θα επιλέξετε. Αν είναι πολύ μεγάλο, η ζύμη θα απλώσει και φυσικά το κέικ σας δε θα φουσκώσει όσο επιθυμείτε.
-
2. Προσοχή στη διάρκεια που χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ. Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε το λάθος να χτυπάμε αρκετή ώρα τα υλικά με αποτέλεσμα το μείγμα να αραιώνει σημαντικά κι έτσι το κέικ μας να «κάθεται».

-
3. Για ακόμη πιο αφράτο κέικ, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να διαχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Πρώτα ρίχνετε τους κρόκους και αφού ανακατέψετε καλά τη ζύμη προσθέτετε τα ασπράδια.

-
4. Χρησιμοποιείτε πάντα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Μην κάνετε το λάθος και ρίξετε μέσα στο μείγμα αυγά κατευθείαν από το ψυγείο, καθώς το κέικ σας θα δυσκολευτεί να… φουσκώσει!

-
5. Τέλος, μην ανοιγοκλείνετε διαρκώς το φούρνο. Αφήστε το κέικ να ψηθεί με την ησυχία του για τουλάχιστον μισή ωρίτσα. Μην το πειράζετε κάθε πέντε λεπτά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δε θα σας κάνει τη χάρη να φουσκώσει!

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com