Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

4 «διάσημα» πτώματα που η φύση τα ξέχασε και διατηρούνται άφθαρτα

 Μπορεί κάποιος που πεθαίνει να παραμένει για αιώνες άφθαρτος; Μπορεί ένα κορμί δίχως να ταριχευθεί να μη σαπίσει;

La Doncella
ptomainkas1
Η αλλιώς η παρθένα. Πρόκειται για το κορμί μιας 15χρονης Ινδιάνας από τη φυλή των Ίνκας, η οποία πριν από 500 χρόνια θυσιάστηκε από το ιερατείο για να εξευμενιστούν οι θεοί. Ανακαλύφθηκε τυχαία από μια ομάδα περιηγητών σε μια σπηλιά στη ζούγκλα στους πρόποδες των Άνδεων. Το κορμί της τόσα χρόνια έχει παραμείνει άθικτο.
ptomainkas2
ptomainkasarxiko
Είναι απλά σαν να κοιμάται. Οι επιστήμονες που εξέτασαν το πτώμα είπαν ότι διατηρήθηκε επειδή το κλίμα στις Άνδεις, που είναι χαμηλής υγρασίας, ξηρό, με λίγη περιεκτικότητα οξυγόνου, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που το πτώμα παρέμεινε ανέπαφο.

Η κυρία Xin Zhui
ptomakineza2
Πρόκειται για μια γυναίκα που την πάντρεψαν με το ζόρι με έναν ανήλικο (τότε) Κινέζο ευγενή και γιο μεγαλέμπορου. Την εποχή της δυναστείας των Χαν, σχεδόν 3.000 χρόνια πριν. Η ζωή που έκανε, ήταν η ζωή μιας πριγκήπισας, μέσα στο σπίτι με υπηρέτες να κάνουν για εκείνη τα πάντα. Μόνο έτρωγε.

ptomakineza1
ptomakineza3
Έγινε υπέρβαρη. Πέθανε από καρδιακή προσβολή. Το πτώμα της βρέθηκε άριστα διατηρημένο, το 1971, χιλιάδες χρόνια μετά. Το δέρμα της και τα εσωτερικά της όργανα εξέπληξαν τους επιστήμονες επειδή διατηρούσαν ακόμη το σφρίγος μιας ζωντανής γυναίκας. Επάνω της δεν βρέθηκαν σημάδια και ίχνη μουμιοποίησης.

Ο Ρώσος βουδιστής Dashi-Dorzho Itigilov
ptomamonaxos1
Ο Dashi-Dorzho Itigilov, ήταν ένας Ρωσικής καταγωγής βουδιστής μοναχός που έζησε τη δεκαετία του 20. Ένα πρωινό στα 1927, είπε σε άλλους μοναχούς, να του ετοιμάσουν την κηδεία του. Στη συνέχεια κάθισε σε θέση λωτού και ξεκίνησε τις προσευχές του. Λίγες ώρες αργότερα οι υπόλοιποι μοναχοί τον βρήκαν στην ίδια στάση νεκρό.
ptomamonaxos2
Μετά το τέλος του πολέμου, Κινέζοι επιστήμονες εξέτασαν τον τάφο του και το πτώμα του. Το πτώμα ήταν καλοδιατηρημένο, σχεδόν σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα στο τέλος της ιατροδικαστικής αναφοράς, αναγράφεται: «Ομοιάζει σαν να έχει πεθάνει πριν από 36-42 ώρες».

Η Αγία Αικατερίνη της Laboure
ptomakaterina1
Πρόκειται για μια ενάρετη γυναίκα που πέθανε το 1877. Ο βίος της και οι πράξεις θεωρήθηκαν εξαιρετικές και η καθολική εκκλησία, χρόνια μετά, αποφάσισε να την αγιοποιήσει. Η τελετή έγινε επίσημα το 1933. Ο τάφος της ανοίχτηκε για την εκταφή και αυτό που είδαν εκείνη τη στιγμή όσοι παρακολουθούσαν την τελετή τους άφησε με το στόμα ανοιχτό.
ptomakaterina2
Το σώμα της ήταν σχεδόν ανέπαφο, σαν σώμα ζωντανής γυναίκας. Μάλιστα μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ακόμη και οι αρθρώσεις της διατηρούσαν την ελαστικότητα τους. Η σορός της σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι.
invitromagazine.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com