Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτές οι τροφές σε γερνούν…Δες ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις!

Υπάρχουν τροφές που μας γερνάνε! Ποιες είναι αυτές;

Η κουρασμένη επιδερμίδα, οι ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης δεν οφείλονται μόνο στα καλλυντικά και στον τρόπο ζωής που ακολουθείς, αλλά συνδέονται και με άλλους παράγοντες όπως το φαγητό που καταναλώνεις.
√ Το αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία του συκωτιού, το οποίο είναι βασικό όργανο για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Όταν το συκώτι δεν λειτουργεί καλά, τότε συσσωρεύονται τοξίνες στο δέρμα που ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων, ακόμα και ακμής.
√ Ωραίο το bbq, αλλά το υπερβολικά ψημένο-απανθρακωμένο κρέας περιέχει υδρογονάνθρακες οι οποίοι προκαλούν τη διάσπαση του κολλαγόνου της επιδερμίδας εξαιτίας των φλεγμονών που δημιουργούν.
√ Επεξεργασμένο κρέας. Στην κατηγορία επεξεργασμένα κρέατα ανήκουν, τα hot-dogs, τα λουκάνικα, το μπέικον, το πεπερόνι και άλλα παρόμοια κρέατα. Όταν τα τρόφιμα επεξεργάζονται, όχι μόνο χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά τους προστίθεται και νιτρικό νάτριο για περισσότερη γεύση. Το νιτρικό νάτριο είναι ένα επικίνδυνο συστατικό που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου, αλλά και για την εμφάνιση φλεγμονών και προβλημάτων δέρματος.
√ Η ζάχαρη για παράδειγμα είναι ένα προϊόν που προκαλεί πρόωρα σημάδια γήρανσης αφού επιβραδύνει τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο ευθύνεται για τη σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, η κατανάλωση ζάχαρης σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί την αύξηση της ινσουλίνης , η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση φλεγμονών που προκαλούν κυτταρικές αλλοιώσεις στους ιστούς της επιδερμίδας.

faysbook.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com