Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι συνταγές του Νοστράδαμου για μαρμελάδα και καλές ερωτικές επιδόσεις. Κατά λάθος βρήκε και φάρμακο κατά της πανούκλας

Η άγνωστη πλευρά του Νοστράδαμου και οι συνταγές για μαρμελάδες, λεύκανση των δοντιών, περιποίηση μαλλιών και ερωτικές επιδόσεις.



Οι προφητείες του Νοστράδαμου μπορεί να αμφισβητούνται από εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν ορισμένα κείμενά του που έχουν αποδειχτεί πέρα για πέρα αληθινά. Ένα από αυτά είναι η συνταγή για μαρμελάδα κεράσι, που ικανοποιεί μέχρι σήμερα ακόμα και τους πιο απαιτητικός ουρανίσκους.
Η συνταγή για τη μαρμελάδα συμπεριλήφθηκε στο πρώτο βιβλίο του Νοστράδαμου που εκδόθηκε το 1552 και είχε τίτλο “Εξαιρετική και χρήσιμη πραγματεία για όσους θέλουν να γνωρίζουν πολλές, καταπληκτικές συνταγές. Νεοσυγκροτηθείσες από τον Κύριο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, Δόκτωρ Ιατρικής στην πόλη Σαλόν ντε Κρο στη Προβηγκία”.
Όπως εξηγεί και στην εισαγωγή, σκοπός του βιβλίου ήταν να “ικανοποιήσει τις επιθυμίες πολλών ωραίων ανθρώπων, ακόμα και των γυναικών που διψάνε να μάθουν και να κατανοήσουν καινούριες ιδέες”. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονταν και πολλές συνταγές για ελιξήρια σωματικής ευεξίας, οδηγίες για τη λεύκανση των δοντιών και την περιποίηση των μαλλιών.
Ασφαλώς δεν έλειπαν και τα περίφημα ερωτικά φίλτρα που υπόσχονταν τρελό και παθιασμένο έρωτα.
Πριν ασχοληθεί με τις προφητείες, ο Νοστράδαμος εργαζόταν ως φαρμακοποιός για πολλά χρόνια. Τον 16ο αιώνα οι φαρμακοποιοί λειτουργούσαν ως γιατροί, χημικοί και μπακάληδες. Παρείχαν σε ένα νοικοκυριό ό,τι μπορούσε να χρειαστεί, γι’ αυτό και η ενασχόληση του Νοστράδαμου με συνταγές μαγειρικής και σωματικής ευεξίας δεν εξέπληξε κανέναν.

Το ερωτικό φίλτρο του Νοστράδαμου

Στο 180 κεφάλαιο του βιβλίου, ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ περιγράφει τα βήματα για τη δημιουργία ενός πανίσχυρου μαγικού φίλτρου. Πριν φτάσει στη συνταγή όμως, καταγράφει τις ιδιότητές του. Το φίλτρο δημιουργήθηκε πρώτη φορά από τη Μήδεια, εξηγεί ο Νοστράμος και εξαιτίας του πέθανε ο Ρωμαίος ποιητής Λουκρήτιος.
“Αυτό το φίλτρο είναι τόσο ισχυρό και αποτελεσματικό που αν ένας άντρας είχε μια μικρή ποσότητα στο στόμα του, ενώ φιλούσε μια γυναίκα και της το έδινε με το σάλιο του, θα προκαλούσε μια τρομερή φλόγα μέσα της, πυρετό χωρίς δίψα και υψηλή θερμοκρασία, αλλά η καρδιά θα καίγεται από επιθυμία να πραγματοποιήσει τη σεξουαλική πράξη”. Προειδοποιούσε όμως ότι αν καταλανώσει κάποιος μεγάλη ποσότητα και δεν καταφέρει να το μεταδόσει σε κάποιο άλλο άτομο, θα πρέπει κάνει σεξ την ίδια κιόλας μέρα, οπουδήποτε μπορεί.
Η συνταγή που καταγράφει ο Νοστράδαμος είναι η ίδια συνταγή που χρησιμοποιούσε η Μηδεία και όλες οι γυναίκες της Θεσσαλίας. “Πάρε τρία μήλα μανδραγόρα και μόλις ανατείλει ο ήλιος, τύλιξέ τα με φύλλα λουίζας και ρίζες φλόμου. Στη συνέχεια, πάρε έξι κομμάτια μαγνητίτη και λιώσ’ τα πάνω σε μάρμαρο, όσο πιο μικρά κομμάτια μπορείς, ενώ τα πασπαλίζεις με χυμό απ’ τα μήλα του μανδραγόρα. Μετά πάρε το αίμα επτά αρσενικών σπουργιτιών, στα οποία έχεις κάνει αφαίμαξη απ’ το αριστερό φτερό.” Τα υπόλοιπα υλικά δεν είναι τόσο εξωτικά. Αναφέρει διάφορα μπαχαρικά, βότανα και αρκετό κρητικό κρασί. Στο τέλος όλο το μίγμα βράζεται μέχρι να μετατραπεί σε σιρόπι και φυλάσσεται σε ειδικό φυαλίδιο.

 

Η θεραπεία για την πανούκλα

Ο Νοστράδαμος γεννήθηκε το 1503 στη Προβηγκία της Γαλλίας. Η παιδική του ηλικία δεν διέφερε σε τίποτα από τους υπόλοιπους εμπόρους του 16ου αιώνα. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του, οι οποίες διακόπηκαν απότομα όταν έκλεισε το πανεπιστήμιο λόγω της πανούκλας. Μέχρι το 1529 που συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική, ο Νοστράδαμος ασχολήθηκε με τη μελέτη βοτάνων και εργαζόταν ως φαρμακοποιός. Τον έδιωξαν από το πανεπιστήμιο όταν έμαθαν ότι παράλληλα εργαζόταν, κάτι που απαγορευόταν αυστηρά από τους κανόνες του πανεπιστημίου.
Το 1531 παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Όλη του η οικογένεια πέθανε το 1534 από πανούκλα και ο Νοστράδαμος έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Άρχισε να ταξιδεύει και να μοιράζει ιατρικές συμβουλές και θεραπείες όπου τον καλούσαν. Το 1546, με την πανούκλα να θερίζει, ο Νοστράδαμος ανακοίνωσε ότι βρήκε τη θεραπεία. Την ονόμασε “χάπι τριαντάφυλλου” και αποτελούνταν από πολύ απλά και αρωματικά υλικά: πριονίδι από το πιο μυρωδάτο κυπαρίσσι, ίριδα της Φλωρεντίας, γαρύφαλλο και αλόη. Τα υλικά αναμειγνύονταν με 400 λιωμένα κόκκινα τριαντάφυλλα και το τελικό μίγμα στερεοποιούνταν σε μορφή χαπιών, τα οποία ο ασθενής κρατούσε για ώρες στο στόμα του.
Ο Νοστράδαμος πίστευε ότι η μυρωδιά του χαπιού εμπόδιζε την ασθένεια να εισχωρήσει και να μολύνει το σώμα του ασθενή. Στην πραγματικότητα, η δυνατή οσμή έδιωχνε τα ποντίκια με τα οποία μεταδιδόταν η ασθένεια και η θεραπεία του Νοστράδαμου φάνηκε να λειτουργεί. Ο Νοστράδαμος έγινε διάσημος για τις ιατρικές του ικανότητες. Εκαταστάθηκε στη Λυόν με καλό εισόδημα και παντρεύτηκε μια πλούσια χήρα. Εκεί ασχολήθηκε με τις συνταγές, τις μελέτες και τη συγγραφή, ενώ ταξίδεψε και στην Ιταλία. Τον ενδιέφερε η αστρολογία, ο μυστικισμός και πίστευε ότι είχε κληρονομικό χάρισμα να προβλέπει το μέλλον. Το 1555 κυκλοφόρησε το βιβλίο με τις προφητείες για το οποίο είναι γνωστός μέχρι σήμερα.
Με τη βοήθεια της Κατερίνας των Μεδίκων, της βασίλισσας της Γαλλίας που τον θαύμαζε απεριόριστα, ο Νοστράδαμος κέρδισε την εύνοια και της αριστοκρατίας. Μέσα σε λίγα χρόνια είχε γίνει ένας απ’ τους κορυφαίους γιατρούς της βασιλικής αυλής και σύμβουλος του νέου βασιλιά, γιου της Κατερίνας των Μεδίκων. Πέθανε το 1566 από ποδάγρα και άφησε τη σημαντική περιουσία του στη δεύτερη σύζυγο και τα έξι παιδιά του.

Η προπαγάνδα του Χίτλερ

Οι προφητείες του Νοστράδαμου έχουν ερμηνευτεί από πλήθος ερευνητών. Μία από τις προφητείες υποτίθεται ότι αναφέρεται στον Αδόλφο Χίτλερ. Ο Νοστράδαμος έγραψε τα εξής:
«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης, Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους, Αυτός που με τη γλώσσα του, θα γοητεύσει ένα μεγάλο στράτευμα. Η φήμη του θα αυξηθεί προς το βασίλειο της Ανατολής.» «Κτήνη άγρια από την πείνα , θα διασχίζουν τα ποτάμια. Το μεγαλύτερο μέρος της μάχης θα είναι κατά του Δούναβη. Σε ένα κλουβί από σίδερο θα κλειστεί ο μεγάλος, όταν το παιδί της Γερμανίας δεν θα κοιτάει» Στην αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ελβετός αστρολόγος Καρλ Κραφτ που είχε μελετήσει σε βάθος τις προφητείες του Νοστράδαμου, επικοινώνησε με τον Υπουργό Προπαγάνδας των Ναζί, Τζόσεφ Γκέμπελς.
Του μετέφερε τα λόγια του Νοστράδαμου και ο Γκέμπελς σκέφτηκε ότι η προφητεία του 16ου αιώνα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για να τρομοκρατήσει τους εχθρούς της Γερμανίας και να ενισχύσει την αφοσίωση των Ναζί. Όμως, θεωρούσε ότι η αναφορά στον Χίτλερ δεν ήταν ικανοποιητικά ξεκάθαρη και έδωσε εντολή στον Κραφτ να την παραποιήσει. Ο Κραφτ αρνήθηκε να αλλάξει τα λόγια του Νοστράδαμου και η αποστολή ανατέθηκε σε άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου, που μετέτραψαν την αόριστη προφητεία σε καθαρή προπαγάνδα. Το κείμενο αναγράφηκε σε φυλλάδια, τα οποία οι Γερμανοί πέταξαν από αεροπλάνα στη Γαλλία, λίγο πριν εισβάλλουν στη χώρα.

mixanitouxronou.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com