Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

6 μυστικά για να ξεγελάσετε την γήρανση

Τα σημάδια του χρόνου χτυπούν αλύπητα τον οργανισμό και το σώμα μας. Η νεανικότητα είναι ένας διακαής πόθος που όλοι θα θέλαμε να εξασφαλίσουμε, όμως τόσο πρωτογενείς όσο και δευτερογενείς παράγοντες στέκονται εμπόδιο στην διατήρηση της νιότης.
Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και η διαδικασία της γήρανσης είναι γενετικώς προκαθορισμένη, ενώ ταυτόχρονα, οι εξωτερικοί κίνδυνοι, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ακτινοβολία και οι επιβλαβείς προσωπικές συνήθειες, μπορούν να επισπεύσουν τα σημάδια γήρανσης.
Γι’ αυτό, ακολουθήστε έξι απλά μυστικά που θα κάνουν την αντιγήρανση πιο εύκολη υπόθεση.
  • Φροντίστε να εξασφαλίζετε τουλάχιστον 8 ώρες ποιοτικού ύπνου καθημερινά.
  • Υιοθετήστε συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, όπως για παράδειγμα οικογενειακοί περίπατοι ή βόλτες με ποδήλατο.
  • Βάλτε το ψάρι, τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια στην διατροφή σας, τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο.
  • Ελαττώστε ή διακόψτε πλήρως το κάπνισμα και αποφύγετε τόσο τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκληθούν, όσο και τις ανεπιθύμητες ρυτίδες που δημιουργούνται από το τσιγάρο.
  • Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια, ως ένα θρεπτικό σνακ, ενώ για πιο γλυκά διαλείμματα επιλέξτε λίγη μαύρη σοκολάτα.
  • Αντιμετωπίστε τις στρεσογόνες ή αρνητικές καταστάσεις με αισιοδοξία και θετική σκέψη. Τα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν τις χημικές ισορροπίες του οργανισμού, με αποτέλεσμα να πλήττεται τόσο η υγεία όσο και η νεανικότητα.
flowmagazine.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com