Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γυναίκα στη Νέα Υόρκη δέχεται 108 προκλητικά σχόλια από περαστικούς ~ Video

Σάλο έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να δέχεται περισσότερα από εκατό προκλητικά σχόλια στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
Η 24άχρονη ηθοποιός Shoshana Roberts αποφάσισε να θέσει τον εαυτό της στη διαδικασία ενός κοινωνικού πειράματος, επιχειρώντας να καταγράψει την παρενόχληση που δέχονται καθημερινά οι γυναίκες στη Νέα Υόρκη.
Φορώντας ένα τζιν και ένα μαύρο μπλουζάκι, η Roberts περπατούσε για 10 ώρες στους δρόμους της μεγαλούπολης, αμίλητη και σοβαρή. Μπροστά της, βρισκόταν συνεχώς ένας φίλος της που κατέγραφε με κρυφή κάμερα την γυναίκα και τους γύρω της. Πάνω της κρατούσε δύο μικρόφωνα για να καταγράφει όσα λέγονται, ενώ μόλις 10 λεπτά αφότου ξεκίνησε το πείραμά της, τα μικρόφωνα άρχισαν να πιάνουν τα πρώτα «ψάρια».
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δεκάδες περαστικοί άνδρες έστρεψαν την προσοχή τους στην νεαρή ηθοποιό, ενώ τα σχόλια που άκουγε ήταν από απλά κοπλιμέντα μέχρι προκλητικά. 
Ύστερα από 10 ώρες περιπάτου στους δρόμους της Νέας Υόρκης, η Roberts είχε δεχθεί 108 σχόλια  από περαστικούς, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα για την παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες καθημερινά.
Στόχος της είναι να αναδείξει το σύνολο των σχολίων με το οποίο βομβαρδίζεται η Νεοϋορκέζα γυναίκα και τί αισθήματα προκαλεί, ενώ ταυτόχρονα βγήκαν στοιχεία που θέλουν πάνω από το 70% των γυναικών να δέχονται λεκτική παρενόχληση στο δρόμο. Όπως δήλωσε η ίδια, το πρόβλημα δεν είναι ένα κολακευτικό σχόλιο. Αν συγκεντρώσεις όλα τα σχόλια μαζί το αποτέλεσμα είναι ανησυχητικό.
Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο που ανέβασε η ίδια μετά το πέρας του πειράματός της!
flowmagazine.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com