Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η πιλότος που κάνει τους τζιχαντιστές να... τρέμουν ~ Photos

Τα βλέμματα πάνω της μαγνητίζει η πρώτη γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Το όνομά της είναι Μαριάμ αλ Μανσούρι και είναι κυβερνήτης μίας μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-16 που την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, ως επικεφαλής όλων των αεροπορικών δυνάμεων πραγματοποίησε συντονισμένες επιθέσεις στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία.

Σημειώνεται πως στους βομβαρδισμούς στη Συρία δεν συμμετέχουν οι δυτικές χώρες πλην των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς, όπως ισχυρίζονται, δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση από τις Αρχές της χώρας.

Ο πρέσβης των ΗΑΕ στις ΗΠΑ, Γιουσέφ αλ Οτάιμπα, τόνισε: «Η Μαριάμ είναι μια εξαιρετικά καταρτισμένη πιλότος, που διαθέτει υψηλό επίπεδο στρατιωτικής εκπαίδευσης. Γι' αυτό τον λόγο και ηγήθηκε της αποστολής αυτής. Όταν επικοινώνησαν μαζί της οι πιλότοι αμερικανικού αεροσκάφους, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες του από αέρος ανεφοδιασμού του F-16 της, μεσολάβησε μια παύση είκοσι δευτερολέπτων στο άκουσμα γυναικείας φωνής».

Η Μανσούρι γεννήθηκε στο Άμπου Ντάμπι και έχει άλλα επτά αδέρφια στη δεκαμελή οικογένειά της. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της χώρας της αλλά μόλις η αυστηρή νομοθεσία της χώρας επέτρεψε σε γυναίκες να μπουν στην Πολεμική Αεροπορία, δε δίστασε.

Από την Στρατιωτική Σχολή Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αποφοίτησε το 2007 και έκτοτε απολαμβάνει μόνο τιμητικές διακρίσεις όπως το μετάλλιο «Υπερηφάνεια των Εμιράτων» αλλά και θετικά σχόλια από άνδρες συναδέλφους της.

Όπως είπε: «αντί να ανταγωνίζομαι τους άνδρες συναδέλφους μου, ανταγωνίζομαι τον ίδιο μου τον εαυτό για να βελτιώσω τις ικανότητές μου» και προσέθεσε πως δεν έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης λόγω του φύλου της. «Αν και η οικογένειά μου με υποστήριξε ενθέρμως στην προσπάθειά μου αυτή, εντούτοις έπρεπε να υπερκεράσω πάρα πολλά εμπόδια στην πορεία μου από την ένταξή μου στην Αεροπορική Ακαδημία μέχρι σήμερα» δήλωσε η Μαριάμ, που έχει υπερασπιστεί πολλάκις στα ΜΜΕ της χώρας της το δικαίωμα των γυναικών στα Εμιράτα να υπηρετούν την πατρίδα τους από διάφορες διοικητικές ή επιτελικές θέσεις, χωρίς να εξαιρούνται οι ένοπλες δυνάμεις. «Ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μπορούν να εντάσσονται σε όλους τους τομείς και τις ειδικότητες προκειμένου να ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο» δήλωσε πρόσφατα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Αμπου Ντάμπι.

Πάντως, ο λόγος που η 35χρονη βρέθηκε στο επίκεντρο της προβολής είναι διότι, σύμφωνα με το Κοράνι, εάν ένας τζιχαντιστής χάσει τη ζωή του από μία γυναίκα δε δικαιούται την υπέροχη μεταθανάτια ζωή δίπλα σε πανέμορφες παρθένες.

Οι τζιχαντιστές τρέμουν και μόνο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σημειώνεται πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις «αμαζόνες» των κούρδων μαχητών Πεσμεργκά που πολεμούν στο πλευρό του ιρακινού στρατού.

kontranews.gr


Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com