Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φωτογραφίζοντας ασθενείς με μερική παράλυση προσώπου!


H φωτογράφος Sage Sohier απαθανατίζει και παρουσιάζει πορτραίτα ανθρώπων που έχει «παγώσει» το πρόσωπό τους. Η φωτογραφική της σειρά About Face, είναι το αποτέλεσμα τρίων χρόνων παρατήρησης όλων αυτών που βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο παράλυσης του προσώπου της εξαιτίας πολλών παραγόντων μεταξύ των οποίων η πάρεση προσωπικού νεύρου (παράλυση Bell), τα εγκεφαλικά επεισόδια και τα διάφορα ατυχήματα!
Η Sohier φωτογράφισε τα πρόσωπα σε ένα ουδέτερο φόντο, την εποχή που ξεκινούσε η θεραπεία τους ενώ ακολούθησε τις ζωές τους στην πάροδο του χρόνου. Η πρόθεσή της ήταν να πει τις ιστορίες των ασθενών, δημιουργώντας σαγηνευτικά πορτραίτα που να είναι ελκυστικά τόσο οπτικά αλλά και στη δύναμη που κρύβει η ψυχή τους.
 »Οι περισσότεροι άνθρωποι που φωτογραφίζω έχουν πλήρη επίγνωση των ατελειών τους και προσπαθούν να τις ελαχιστοποιήσουν,»λέει η Sohier. «Κάποιοι μου έχουν εμπιστευθεί σε μένα ότι, στην προσπάθειά τους να φαίνονται πιο φυσιολογικοί, αγωνίζονται να παραμένουν απαθείς και να κρύβουν το χαμόγελό τους».

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com