Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Από τη φετινή χρονιά η διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας σε 9 σχολεία

Σε εννέα πειραματικά σχολεία θα διδάσκεται από αυτήν τη σχολική χρονιά η κινέζικη γλώσσα εκτός ωρολόγιου προγράμματος. Το υπουργείο Παιδείας σύναψε σχετική συμφωνία με το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» και έτσι 21 εθελοντές Κινέζοι εκπαιδευτικοί θα έρθουν στη χώρα μας προκειμένου να στελεχώσουν εννέα σχολεία.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα διεξάγονται σε σταθερή εβδομαδιαία βάση σε δύο διδακτικές ώρες.
Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με το Έθνος, είναι τόσο η διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας όσο και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δύο χώρες. Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» κυρία Yang Xiuquin δήλωσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για την εκμάθηση των κινέζικων και ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας».
Τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν μαθήματα για την εκμάθηση των κινέζικων, ενώ πολλά φροντιστήρια ενέταξαν και αυτήν τη γλώσσα στο πρόγραμμά τους και απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενηλίκους.
H κινεζική γλώσσα δεν συγκροτείται από γράμματα, όπως οι περισσότερες γλώσσες, αλλά ιδεογράμματα (σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μια έννοια και όχι μια συλλαβή ή έναν φθόγγο). Αυτά είναι περίπου 50.000! Συνεπώς είναι κατανοητό ότι η εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνο από την πλευρά των ενδιαφερομένων. Σύμφωνα με τους καθηγητές που διδάσκουν τη γλώσσα, για να συνεννοηθεί κανείς με έναν Κινέζο σε καθημερινό επίπεδο χρειάζεται να μάθει περίπου 600 ιδεογράμματα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου 3 χρόνια (με την απόκτηση του διπλώματος HSK - επίπεδο 3).
Σημαντικό έργο ως προς την προώθηση της κινεζικής γλώσσας στη χώρα μας προσφέρει το Ινστιτούτο «Κομφούκιος», το οποίο είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Chinese Language Council International της Κίνας.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του, δημιουργεί παραρτήματα σε επίλεκτα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, τα οποία αναπτύσσουν μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών με άλλες χώρες και τη διάδοση της κινεζικής γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 300 Ινστιτούτα «Κομφούκιος» σε επιλεγμένα πανεπιστήμια και στις 5 ηπείρους. Το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» Αθηνών -το πρώτο Ινστιτούτο «Κομφούκιος» στην Ελλάδα- λειτουργεί με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
kontranews.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com