Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τροποποιήσεις του υπ. Παιδείας για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις δημοτικών σχολείων

Μικρές τροποποιήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευθεί για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις δημοτικών σχολείων, φέρνει το υπουργείο Παιδείας με δυο νέες αποφάσεις που υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλος και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1944/τΒ'/18-07-2014 - Διαβάστε το στο συνημμένο). 
Συγκεκριμένα με την πρώτη απόφαση ακυρώνονται οι συγχωνεύσεις που είχαν ανακοινωθεί για τα δημοτικά σχολεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας, όπως επίσης ακυρώνονται οι συγχωνεύσεις για δύο (29ο - 15ο) από τα έξι δημοτικά του Περιστερίου που είχαν ανακοινωθεί, για δύο (11ο - 5ο) από τα τέσσερα σχολεία της Αγίας Παρασκευής που είχαν ανακοινωθεί και για δύο (19ο - 9ο) από τέσσερα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας που είχε ανακοινωθεί ότι θα συγχωνευθούν. Ακυρώνεται επίσης και ο υποβιβασμός του Νηπιαγωγείου Κριθιάς Θεσσαλονίκης.
Από 'κει και πέρα η απόφαση προβλέπει και κάποιες τροποποιήσεις σε τρεις συγχωνεύσεις σχολείων που είχαν ανακοινωθεί για σχολεία του Ζωγράφου και της Πολίχνης (δηλαδή παραμένουν οι συγχωνεύσεις αλλά με διαφορετικά «ζευγάρια» σχολείων).
Η δεύτερη απόφαση του υφυπουργού Παιδείας προβλέπει αναστολή (μόνο για την ερχόμενη σχολική χρονιά) των συγχωνεύσεων τεσσάρων δημοτικών σχολείων της Αθήνας (30ού - 27ου και 31ου - 11ου) από τα 32 συνολικά σχολεία που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα συγχωνευθούν στο Δήμο. Επίσης, αναστολή για ένα χρόνο παίρνει η συγχώνευση των σχολείων των Αχαρνών (29ου - 26ου) που είχε ανακοινωθεί και η συγχώνευση των 33ου και 13ου σχολείων Περιστερίου. Τέλος, αναστέλλεται για ένα χρόνο και η κατάργηση του 67ου Δημοτικού Σχολείου στην Πάτρα.
Είναι φανερό ότι από το σύνολο των 128 δημοτικών σχολείων και των 77 νηπιαγωγείων που είχε ανακοινωθεί η συγχώνευσή τους, ελάχιστα είναι τα σχολεία που «γλιτώνουν» τελικά τη συγχώνευση με τις νέες αποφάσεις του υπουργείου κι αυτό πάλι, έγινε κατορθωτό μόνο μέσα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των γονιών που αντιστάθηκαν στις συγχωνεύσεις.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com