Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου

Η Αγία Πετρούπολη είναι η μοναδική πόλη που μπορεί να καυχηθεί οτι έχει το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο. Το Μουσείο Ερμιτάζ καλύπτει μια τεράστια έκταση και περιέχει συνολικά 3 εκατομμύρια εκθέματα και είναι 4 φορές μεγαλύτερο από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι που είναι το πιο πολυσύχναστο μουσείο στον κόσμο.

Το μουσείο ιδρύθηκε από την Αικατερίνη την Μεγάλη το 1764 και άνοιξε για το κοινό το 1852. Μεταξύ των συλλογών του μουσείου βρίσκεται και μια εκπληκτική σειρά από έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, συμπεριλαμβανομένων έργων των μεγαλύτερων σύγχρονων ζωγράφων όπως ο Βαν Γκογκ, ο Ρέμπραντ και ο Πικάσο. Το μουσείο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο.

Ο πυρήνας του μουσείου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και σήμερα αποτελείται από έξι κτίρια, τα Χειμερινά Ανάκτορα, το Μικρό Ερμιτάζ, το Παλιό και το Νέο Ερμιτάζ, το Θέατρο Ερμιτάζ και τις Αποθήκες. Μόνο τα τέσσερα πρώτα από αυτά τα κτίρια είναι σήμερα ανοικτά για το κοινό.

Το μουσείο έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν και κάθε μια ιστορική προσωπικότητα που πέρασε για πολύ ή λίγο από το Ερμιτάζ, χρησίμευσε για να εμπλουτιστούν οι τεράστιες συλλογές του. Η Αικατερίνη η Μεγάλη, δημιουργός του μουσείου, συγκέντρωσε μέχρι το θάνατό της το 1796 μια απίστευτη συλλογή από 4.000 έργα ζωγραφικής, 38.000 βιβλία, 10.000 πολύτιμους λίθους, 10.000 σχέδια και 16.000 νομίσματα και μετάλλια.

Η επόμενη σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του μουσείου ήταν όταν άνοιξε για το κοινό, για πρώτη φορά το 1852, χρονιά κατά την οποία οι συλλογές του μουσείου εμπλουτίστηκαν επίσης με πολλές αιγυπτιακές και ελληνικές αρχαιότητες που είχαν ανασκαφεί εντός της Ρωσικής αυτοκρατορίας.

Ένα από τα πιο μελανά σημεία στην ιστορία του μουσείου είναι η διετία 1932-1934, όταν με πρωτοβουλία της Σοβιετικής κυβέρνησης για την εξεύρεση χρημάτων, περίπου 2.880 έργα από τις συλλογές του Ερμιτάζ πωλήθηκαν. Η απώλεια έργων από το Ερμιτάζ συνεχίστηκε περίπου μέχρι το 1945 ενώ και το ίδιο το μουσείο υπέστη καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το μουσείο τότε εκκενώθηκε και οι συλλογές του διασώθηκαν μέχρι την επαναλειτουργία του.

Το Μουσείο Ερμιτάζ πρόσφατα ψηφίστηκε από χιλιάδες χρήστες της ιστοσελίδας TripAdvisor ως το καλύτερο μουσείο στον κόσμο. Το μουσείο είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο και το εισητήριο διάρκειας δύο ημερών κοστίζει μόλις € 19, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα.


πηγή φωτό:wikimedia.org
touristorama.com
Magnify Image Mέσα στη μούχλα, τα περιττώματα ποντικών και στα ληγμένα κρέατα ήταν το κρεοπωλείο του γνωστού σεφ Jaime Oliver, όπως διαπίστωσαν σε έλεγχο τους οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας. Πρόκειται για το κρεοπωλείο που τροφοδοτεί το εστιατόριο Barbecoa, το οποίο βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο City του Λονδίνου. Το υγειονομικό το έκλεισε μετά από αυτά τα ευρήματα για 24 ώρες τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτουν τώρα οι Times. Magnify Image Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ευρήματα» ήταν πολλά. Εκτός από τα περιττώματα ποντικών, τα ληγμένα και τα σάπια, βρέθηκαν βρώμικα χασαπομάχαιρα, λιγδωμένες συσκευασίες αλλά και πακέτα με κοτόπουλα στα οποία είχε γίνει «refresh” στην ημερομηνία λήξης. Ακόμη οι πόρτες των ψυγείων ήταν βρώμικες, οι εγκαταστάσεις καθαρισμού του προσωπικού ανεπαρκείς, ο φωτισμός κακός και τα δάπεδα κατεστραμμένα. Magnify Image Η εταιρεία του Oliver δήλωσε χθες το βράδυ ότι η μούχλα που βρέθηκε στα κρέατα δεν τα κάνει ακατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στους Times : «Μετά την περιβαλλοντική υγειονομική επιθεώρηση τον Ιανουάριο, πήραμε την άμεση απόφαση να κλείσουμε με τη θέληση μας το κρεοπωλείο για αρκετές ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που τέθηκαν. Εντός 24 ωρών οι βελτιώσεις είχαν ήδη γίνει. Ζητήματα όπως αυτό είναι εξαιρετικά σπάνια στο πλαίσιο του Restaurant Group JO και αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη σοβαρότητα». Magnify Image Ένα γεύμα στο εστιατόριο Barbecoa κοστίζει περίπου 100 λίρες. Η ιστοσελίδα του λέει ότι η ποιότητα του κρέατός του στο κρεοπωλείο "δεν υστερεί σε τίποτα". Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι έλεγχοι αποκαλύπτουν προβλήματα στις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου σεφ. Το 2012 σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας στο Εδιμβούργο τα ποντίκια έκαναν βόλτα στην τραπεζαρία ενώ το Μάιο του 2013, ο κλάδος του Πόρτσμουθ ομολόγησε την ενοχή του για την παραβίαση της νομοθεσίας περί ασφάλειας των τροφίμων και του επιβλήθηκε πρόστιμο £ 8.000. Πηγή: www.lifo.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com