Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

6 αγαπημένες κρυψώνες των μικροβίων


Τα μικρόβια δεν κάνουν διακρίσεις στις κρυψώνες τους. Εισβάλλουν για να κρυφτούν παντού, ακόμα και στα πιο καθαρά σπίτια με αποτέλεσμα να μας εκθέτουν σε διάφορες λοιμώξεις και τύπους μολύνσεων. Η αντιμετώπισή τους ορίζει τη σχολαστική τήρηση ορισμένων κανόνων υγιεινής, ενώ προηγουμένως βοηθά στο έργο αυτό και ο εντοπισμός των θέσεών τους. Παρακάτω, όπως θα δείτε, παίξαμε μαζί τους κρυφτό και ξετρυπώσαμε πολλά μικρόβια από 6 κρυψώνες τους!
Κρυψώνα 1: Μάσκαρα
Αντίδραση: Πετάξτε τη μάσκαρα σε 3 μήνες
Μία μελέτη διαπίστωσε ότι μετά από τρεις μήνες καθημερινής χρήσης μάσκαρας συσσωρεύτηκαν βακτήρια στο 36,4% των σωλήνων που εξετάστηκαν. Η αντίστροφη μέτρηση τριών μηνών ξεκινά την πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε, και όχι την ημέρα που την αγοράσατε, τονίζει η μακιγιέρ Nika Vaughan.
Παράλληλα, μην δανείζετε ή χρησιμοποιείτε μάσκαρα ακόμα και αν είναι της αδελφής σας. Και αυτό γιατί τα μάτια μας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος και είναι εύκολο να μεταδοθούν μικρόβια ανταλλάσσοντας το συγκεκριμένο προϊόν.
Κρυψώνα 2: Πινέλα
Αντίδραση: Δώστε ζωή στα πινέλα
Τα πινέλα ως απαραίτητα εργαλεία του μακιγιάζ έχουν αυξημένο κόστος όταν η τρίχα τους είναι φυσική ή πολύ καλής ποιότητας. Αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τα προσέχεις και να τα φροντίζεις ιδιαίτερα. Ο κυριότερος, όμως, λόγος  είναι πως τα πινέλα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση γιατί έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα σου, και οφείλεις να είναι απαλλαγμένα από βακτήρια. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τυχόν πινέλα που έχουν την τάση να ζουν σε μία ζεστή, σκοτεινή θήκη ή στη τσάντα του γυμναστηρίου σου» λέει ο Vaughan. Για εύκολο καθαρισμό, απλώστε λίγο απαλό σαπούνι και κάντε μασάζ κάτω από χλιαρό νερό. Έπειτα, τοποθετήστε τα πινέλα σας σε μία πετσέτα για να στεγνώσουν. «Η σωστή καθαριότητα και η φροντίδα θα εξασφαλίσει την παράταση ζωής τους» τονίζει η αισθητικός Shannon O' Brian προσθέτοντας ότι η ίδια διατήρησε μερικά πινέλα για πέντε χρόνια. Μόλις εντοπίσετε παραμορφωμένα πινέλα ή πτώση τριχών ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε.
Κρυψώνα 3: Κινητά τηλέφωνα
Αντίδραση: Μιλήστε… καθαρά
Το μεγαλύτερο ποσοστό των κινητών τηλεφώνων πάσχουν από βακτηριακή μόλυνση. Μία μελέτη του 2013 εξέτασε κινητά τηλέφωνα και διαπίστωσε ότι όλα ήταν θετικά στα βακτήρια. Για να σκουπίσετε τα δικά σας βακτήρια, καθαρίστε το κινητό σας με ισοπροπυλική αλκοόλη. Μία ακόμη μελέτη το 2012 διαπίστωσε ότι οι τακτικοί καθαρισμοί μείωσαν τον αριθμό βακτηρίων κατά 79%. Εσείς πόσο συχνά το καθαρίζετε;
Κρυψώνα 4: Μες στα σεντόνια
Αντίδραση: Αερίστε τα σεντόνια σας
Το προηγούμενο βράδυ δεν μπορέσατε να κοιμηθείτε ήσυχα, γιατί κάτι σας φαγούριζε. Ανοίξατε το φως και διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει κανένα κουνούπι που θέλει να σας πιει το αίμα. Να ξέρετε ότι η νυχτερινή φαγούρα είναι συνήθως αντίδραση σε ακάρεα, μικροοργανισμούς αόρατους με γυμνό οφθαλμό, που τρέφονται με ανθρώπινη επιδερμίδα και ζουν κυρίως στα μαξιλάρια, τα στρώματα και τα σεντόνια, στα μέρη δηλαδή όπου τρίβεται η επιδερμίδα. Απαράβατος λοιπόν κανόνας πρέπει να είναι ο καλός αερισμός του κρεβατιού και όχι απλά το στρώσιμό του.
Κρυψώνα 5: Στην οδοντόβουρτσα
Αντίδραση: Στα σκουπίδια η οδοντόβουρτσα…
Εδώ και μήνες χρησιμοποιείτε την ίδια οδοντόβουρτσα. Έχει ωραίο χρώμα και την είχατε βρει σε προσφορά. Φτάνει όμως! Γιατί; Κατά μέσο όρο, στην οδοντόβουρτσά μας μπορεί να ζουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια βακτήρια, όπως η E. Coli και ο σταφυλόκοκκος, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Η οδοντίατρος Αν Γουέι από το Σαν Φρανσίσκο συμπληρώνει πως «η οδοντόβουρτσα λειτουργεί ως μαγνήτης στα μικρόβια που βρίσκονται στο στόμα ή στο μπάνιο μας, πόσο μάλλον αν δεν κατεβάζουμε το καπάκι της λεκάνης». Η αντικατάσταση της βούρτσας μία φορά το μήνα μπορεί να ακούγεται υπερβολική, κρίνεται όμως απαραίτητη για την υγιεινή μας.
Κρυψώνα 6: Ξυραφάκι
Αντίδραση: Στα σκουπίδια και το ξυραφάκι σας
Το ξυραφάκι έχει μικρή διάρκεια ζωής, ειδικά αν μένει στο μπάνιο χωρίς την προστατευτική του θήκη. Αποτελεί εστία μικροβίων και είναι το τελευταίο που θέλεις. Πέτα το και αγόρασε ένα καινούριο!

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com