Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Estee Lauder. Δεν ήταν Γαλλίδα, δεν ήταν αυτό το αληθινό της όνομα και δεν έμαθε από κανέναν τη δουλειά. Η γυναίκα που δίδαξε μάρκετιγκ στο χώρο της ομορφιάς

Η Εστέ Λοντέρ ήταν η γυναίκα που κατάφερε να δημιουργήσει ένα κολοσσό στον χώρο της ομορφιάς. Η ομώνυμη εταιρία καλλυντικών που ξεκίνησε σαν προσωπική επιχείρηση, έφτασε στην κορυφή και παραμένει μέχρι σήμερα, κάνοντας την Λοντέρ και τους απογόνους της εκατομμυριούχους.
Η Εστέ Λοντέρ ήταν το ένατο παιδί μιας εβραϊκής οικογένειας μεταναστών από την Ουγγαρία, που εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη.
Ο πατέρας της διατηρούσε χρωματοπωλείο, στο οποίο βοηθούσαν όλα τα μέλη της οικογένειας και εκεί έμαθε αν πουλάει εμπορεύματα.
Σε μικρή ηλικία μαγεύτηκε από τον κόσμο της ομορφιάς καθώς παρακολουθούσε τον θείο της που ήταν χημικός, να κατασκευάζει κρέμες και έλαια.
Έτσι έμαθε να δημιουργεί και η ίδια καλλυντικά. Πρώτα δοκίμασε τα προϊόντα στον εαυτό της και σύντομα ξεκίνησε να τα πουλάει σε φίλες, γνωστές, αλλά και σε κομμωτήρια.
Το μυστικό της κοπέλας ήταν ότι δοκίμαζε τα προϊόντα στις πελάτισσες για να τις πείσει για τα αποτελέσματά τους.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε καταφέρει να γίνει γνωστή σε όλα τα κομμωτήρια της Νέας Υόρκης και σχεδόν καμία γυναίκα δεν έφευγε χωρίς να αγοράσει έστω ένα προϊόν ομορφιάς.

vintage vanity
Η Εστέ από μικρή έδειξε το ταλέντο της στις πωλήσεις καλλυντικών
Το επόμενο βήμα ήταν η εκτέλεση μαζικών παραγγελιών καθώς οι πελάτισσες είχαν αυξηθεί τόσο, που η Εστέ δεν μπορούσε να τις εξυπηρετήσει ταυτόχρονα.
Το σπίτι της οικογένειας είχε μετατραπεί σε αποθήκη καλλυντικών. Η δαιμόνια πωλήτρια διοικούσε την επιχείρηση μόνη της αλλά για να δίνει την εντύπωση ότι εργάζονται σε αυτήν πολλά άτομα, άλλαζε συνεχώς τη φωνή της στο τηλέφωνο.
Η επίσημη εταιρεία Εστέ Λοντέρ, δημιουργήθηκε το 1935 ενώ τα πρώτα γραφεία λειτούργησαν 10 χρόνια αργότερα.

Η Λοντέρ κερδίζει την αγορά με τις καινοτομίες της
Οι ικανότητες της Λοντέρ στις πωλήσεις ξεπερνούσαν κάθε φαντασία.
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄40 έπεισε κάποιους διευθυντές πολυκαταστημάτων, να της δώσουν μια θέση στο ράφι με τα καλλυντικά.
Οι τακτικές της, που τότε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «πονηριές», σήμερα ονομάζονται μάρκετινγκ.
Μια από τις πρώτες της ημέρες στο πολυκατάστημα, η Εστέ έχυσε δήθεν κατά λάθος, ένα άρωμα στο χαλί, με αποτέλεσμα η μυρωδιά του να προσελκύει κοντά της όλες τις πελάτισσες.

Η Λοντέρ έπεισε κάποιους ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων να της δώσουν μια θέση στο ράφι με τα καλλυντικά
Η Λοντέρ καθώς κάνει η ίδια μια επίδειξη των καλλυντικών της
Η μεγάλη καινοτομία της «βασίλισσας της ομορφιάς» ήταν ότι δοκίμαζε τα προϊόντα της.
Είτε επί τόπου στα πρόσωπα των γυναικών είτε δίνοντας τους ένα μικρό δείγμα για το σπίτι.
Οι περισσότερες, επέστρεφαν στο ράφι της για να αγοράσουν αυτά που είχαν δοκιμάσει.
Εκτός όμως από τις πελάτισσες στα καταστήματα, η Εστέ μοίραζε δείγματα των προϊόντων της και σε διάσημους φίλους της σκοπεύοντας, η φίρμα «Εστέ Λοντέρ» να γίνει γνωστή παντού.
Μια από τις διάσημες γυναίκες που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα ομορφιάς της Λοντέρ ήταν η Γκρέις Κέλι.
Η επιχειρηματίας ήταν η πρώτη που λάνσαρε και τα «δώρα» στις πελάτισσες.
Η τακτική αυτή είναι μέχρι σήμερα από τις πιο επιτυχημένες στο χώρο των πωλήσεων.
Το 1953 η εταιρία της Λοντέρ κυκλοφόρησε το πρώτο της άρωμα «Youth Dew» το οποίο έσπασε ρεκόρ πωλήσεων.
Ακολούθησαν και άλλα επιτυχημένα προϊόντα που αν και πρωτοκυκλοφόρησαν πριν πολλά χρόνια, παραμένουν ανταγωνιστικά μέχρι σήμερα.

Η Λοντέρ πρωτοπόρος και στην προσωπική της ζωή
εστε
Η Εστέ Λόντερ έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα
Οι «καινοτομίες» της Εστέ Λοντέρ δεν περιορίστηκαν μόνο στα επαγγελματικά της.
Μια από τις πρωτοπορίες της ήταν το ίδιο της όνομα.
Η νεαρή Ζοζεφίν Έστερ Μέντζερ μετά από παρότρυνση ενός καθηγητή της, άλλαξε τον τόνο στο όνομά της κάνοντας το Εστέ, ενώ από τον Ιανουάριο του 1930 που παντρεύτηκε, υιοθέτησε το επίθετο του συζύγου της, λίγο αλλαγμένο κι αυτό από Λοτέρ σε Λοντέρ.
Στόχος της ήταν να προσδώσει στο ονοματεπώνυμό της, γαλλική φινέτσα που ταίριαζε απόλυτα με το χώρο της ομορφιάς και της αισθητικής.
Ακόμα και σήμερα πολλοί είναι εκείνη που ταυτίζουν τη φίρμα αλλά και την επιχειρηματία με τη Γαλλία ενω ήταν μια εβραιοπούλα από την Ουγγαρία!
Η Εστέ πρωτοτύπησε και στην προσωπική της ζωή καθώς παντρεύτηκε δύο φορές τον ίδιο άντρα.
Ο πρώτος γάμος της Εστέ και του Τζόζεφ έγινε τον Ιανουάριο του 1930 και το ζευγάρι απέκτησε τον πρώτο του γιο μετά από τρία χρόνια.
Το 1939 όμως οι δύο σύζυγοι χώρισαν και η Εστέ μετακόμισε στη Φλόριντα. Μετά από τρία χρόνια αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους και ξαναπαντρεύτηκαν.Έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του Τζόζεφ, ενώ απέκτησαν έναν ακόμη γιο.

Η Εστέ Λοντέρ συνέχισε την επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία μέχρι τα βαθειά γεράματα.
Ακόμα και όταν η εταιρία της είχε μετατραπεί σε κολοσσό, η ίδια δε σταμάτησε να επισκέπτεται τα καταστήματα της και να παραδίδει μαθήματα πωλήσεων στους υπαλλήλους ενώ συχνά περιποιούνταν προσωπικά τις πελάτισσες.
Η Λοντέρ πέθανε σε ηλικία 95 ή 97 ετών (η ημερομηνία γέννησής της δεν είναι διευκρινισμένη).
Η επιχείρηση της πέρασε στα χέρια του γιου της και συνεχίζει την επιτυχία πορεία, που χάραξε η μικρή Ζοζεφίν, όταν ξεκίνησε από ένα μικρό οικογενειακό χρωματοπωλείο.


mixanitouxronou.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com