Η ιστοσελίδα παρουσιάζει τους 16 λόγους που η ανθρωπότητα θα πρέπει να ευγνωμονεί τους Ελληνες - Περίοπτη θέση έχουν το τζατζίκι, η φέτα, το γιαούρτι αλλά και η παρέα που κάνουμε μεταξύ μας όταν τρώμε
Ένα δημοσίευμα – ύμνο για την ελληνική διατροφή, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής χάρη στο φαγητό, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Huffington Post.Ανάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά επιτεύγματα των προγόνων μας, όπως η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για τα οποία, όπως γράφει η ιστοσελίδα, «η ανθρωπότητα θα έπρεπε να τους ευγνωμονεί», το μεγαλύτερο «ευχαριστώ», κατά την Huffington, θα έπρεπε να το ακούσουν οι Έλληνες για την φέτα!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα-αφιέρωμα στο ελληνικό lifestyle, οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει και έχουν δείξει τον δρόμο για το πώς πρέπει να τρώμε σωστά, έναν τρόπο διατροφής που «καμιά χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί».
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η ελληνική κουζίνα «κολυμπάει» στο ελαιόλαδο, στο κόκκινο κρασί, στους μεζέδες αλλά, όπως τονίζει, είναι επίσης μια δίαιτα την οποία διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο μας προτείνουν ως τρόπο ζωής.
Κι όμως, σύμφωνα με την Huffington Post, όσο και αν οι άλλοι λαοί προσπαθούν να τρώνε όπως οι Έλληνες και να ζουν ευτυχισμένοι, δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο εκείνοι.
«Οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα», αναφέρει η ιστοσελίδα και προσθέτει ότι αυτός είναι απλά ο ελληνικός τρόπος ζωής και ο λόγος ο οποίος εξηγεί το γιατί οι Έλληνες ζουν καλύτερα από κάθε άλλο λαό!
Ας δούμε όμως μερικούς από τους λόγους αυτούς για τους οποίους, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, έχουμε βρει τη «μυστική συνταγή» της καλής ζωής.
Είναι η φέτα; Είναι ο φραπές; Η χωριάτικη σαλάτα; Το τζατζίκι; Το χταπόδι ή μήπως οι... λουκουμάδες;
Δείτε πως οι Αμερικανοί περιγράφουν μερικές από τις καθημερινές, γευστικές μας συνήθειες...
Δύο λέξεις: Ψητό τυρί, γνωστό ως σαγανάκι.
Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ελληνικό φραπέ.
Το να τρώμε πολύ λάδι είναι πλέον ένα ένα υγιές χόμπι, χάρη στους Έλληνες.
Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό να ζητάτε μόνο από Έλληνες να σας την ετοιμάσουν.
Το κρασί έρχεται πρώτο από το νερό...
Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα.
Αυτό είναι επιδόρπιο, γράφει η ιστοσελίδα αναφερόμενη στους λουκουμάδες, «τα βυθισμένα στο μέλι ντόνατς», όπως τα αποκαλεί και προσθέτει ότι στην Αρχαία Ελλάδα τους προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων!
Επίσης, αναφερομένη στους μεζέδες γράφει ότι οι Έλληνες πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο!
Δεν αφήνουν ποτέ τα πλοκάμια να τους φοβίσουν...
Το φύλλο κρούστας στην Ελλάδα είναι απλά ασύγκριτο
Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να μένουν για ώρες πάνω από το γεύμα τους, τρώγοντας χαλαρά και συζητώντας με τους φίλους τους.
Το Τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους και είναι πολύ υγιεινό γιατί περιέχει πολύ γιαούρτι!
Οι Έλληνες ξέρουν ότι το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν έχει γύρω σου φίλους και συγγενείς.
Το μέλι στην Ελλάδα κυλάει πιο πολύ και πιο ελεύθερα από ότι το κρασί στην Ιταλία
Κρατούν τη γη τους για δύο πολύ σημαντικά αγαθά: τις ελιές και τα σταφύλια
ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΜε κεφαλαία γράμματα η ιστοσελίδα αναφέρεται στο γιαούρτι και διερωτάται «πού θα ήταν οι Έλληνες χωρίς αυτό;».
Σύμφωνα με την Huffington, το πρωινό δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς το γιαούρτι (με μέλι φυσικά).
protothema.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.