Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- το χυμό 1 λεμονιού
- 1 ποτήρι τριμμένα καρύδια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρίφαλα αλεσμένα
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Σε μία λεκάνη ανακατεύετε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα ποτήρι διαλύεται τη σόδα με το χυμό από το ένα πορτοκάλι και το ρίχνετε στο μείγμα με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται και τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο μείγμα στους 180° -200º C για 1 ώρα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.