Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δείτε ποιοι είναι οι πέντε μετανάστες που έφθασαν στις ΗΠΑ με άδειες τσέπες και έγιναν πάμπλουτοι

Ο δρόμος ήταν μακρύς, αλλά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Πάτησαν το πόδι τους στις ΗΠΑ με άδειες τσέπες. Ωστόσο, κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να κάνουν τεράστια περιουσία.  Aυτοί είναι πέντε από τους πιο τυχερούς- και όχι μόνο-μετανάστες που έζησαν το “αμερικανικό όνειρο” σε όλο του το μεγαλείο, σύμφωνα με το Business Insider.
Sergey Brin, συνιδρυτής της Google
Γεννήθηκε στη Μόσχα όταν ακόμα υπήρχε η Σοβιετική Ενωση. Ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin και η οικογένεια του εγκατέλειψαν την πρώην Σοβιετική Ενωση όταν ήταν έξι ετών. Ενώ έκανε το διδακτορικό του πάνω στα κομπιούτερ στο πανεπιστήμιο του Stanford γνώρισε τον Larry Page και τελικώς εγκατέλειψε τους σπουδές του για να ξεκινήσει την Google.
Σήμερα, ο Brin είναι υπεύθυνος για ειδικά projects, όπως τα γυαλιά της Google. Κατέχει το 16% των μετοχών της εταιρείας και η περιουσία του εκτιμάται στα 24,4 δισ. δολάρια.
Jan Koum, συνιδρυτής της WhatsApp

Ο 37χρονος συνιδρυτής της WhatsApp γεννήθηκε στην Ουκρανία. Εφθασε στις ΗΠΑ σε ηλικία 16 ετών και η οικογένειά του ζούσε με κουπόνια τροφίμων.
Στις 19 Φεβρουαρίου, η Facebook ανακοίνωσε ότι αγοράζει την WhatsApp έναντι του αστρονομικού ποσού των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές και ρευστό.
Το Forbes εκτιμά ότι ο Koum διαθέτει το 45% της εταιρείας, γεγονός που αυξάνει την περιουσία του στα 6,8 δισ. δολ.
Elon Musk, CEO των SpaceX και Tesla Motors- ιδρυτής της PayPal

Ο Elon Musk μεγάλωσε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Μετανάστευσε στον Καναδά το 1988 ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση του στις ΗΠΑ. Απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 2002.
Ο Musk έκανε την πρώτη του περιουσία όταν πούλησε την εταιρεία λογισμικού του Zip2 στη Compaq το 1999 για 22 εκατομμύρια δολάρια. Αργότερα, έβγαλε άλλα 165 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση, ύψους 1,5 δισ. δολ. του PayPal στο eBay το 2002.
Σήμερα, ο Musk είναι περισσότερο γνωστός ως  CEO και CTO της ιδιωτικής εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX, καθώς και ως διευθύνων σύμβουλος και βασικός “αρχιτέκτονας” της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Tesla Motors.
Η περιουσία του εκτιμάται στα 6,7 δισ. δολάρια.
Indra Nooyi, CEO της PepsiCo

Η CEO της PepsiCo γεννήθηκε στο Μαντράς της Ινδίας σε μία συντηρητική μεσοαστική οικογένεια. Σπούδασε φυστκή, χημεία και μαθηματικά. Η επιθυμία της να σπουδάσει στις ΗΠΑ, την οδήγησε στο τμήμα management του Πανεπιστημίου του Yale το 1978.

Για να τα βγάλει πέρα, εργαζόταν τα βράδια ως ρεσεψιονίστ. Μάλιστα, πήγαινε στις συνεντεύξεις για διάφορες δουλειές, φορώντας το παραδοσιακό σάρι, επειδή δεν είχε χρήματα για να αγοράσει ρούχα.
Μόλις αποφοίτησε, έπιασε δουλειά στην Boston Consulting Group πριν ενταχθεί στο δυναμικό της PepsiCo το 1994. Εκτοτε παραμένει ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του brand της Pepsi, ενώ έχει επιβλέψει μεγάλες εξαγορές, όπως της Quaker Oats και της Tropicana.
Εγινε CEO το 2001. Για πολλά χρόνια, ο μισθός της ανερχόταν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μειώθηκε από τα 20 εκατομμύρια δολάρια το 2011 στα 12,6 το 2012, μετά την απόφαση της εταιρείας να συνδέει άμεσα τις απολαβές με τις επιδόσεις.
Jerry Yang,  ιδρυτής της Yahoo

Ο Jerry Yang γεννήθηκε στην Ταιπέι, στην Ταϊβάν, το 1968. Εχασε τον πατέρα του όταν ήταν μόλις δύο ετών. Μετανάστευσε με την οικογένειά του στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια σε ηλικία 8 χρονών. Μόλις έφθασε στις ΗΠΑ, ο Yang ήξερε μόνο μία λέξη αγγλικά: “shoe” (παπούτσι).
Παρά το εμπόδιο της γλώσσας, ο Yang αρίστευσε στο σχολείο και στη συνέχεια σπούδασε στο Stanford. Αποφοίτησε το 1990 και πέντε χρόνια μετά ξεκίνησε τη Yahoo, χάρη στην οποία έφτιαξε μία περιουσία ύψους 1,15 δισ. Δολαρίων. Παραιτήθηκε από την εταιρεία το 2012.
 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com