Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί θέρμανση στον πλανήτη Γη, δήλωσε σε μαρτυρία του προς την Γερουσία των ΗΠΑ ο Patrick Moore, συνιδρυτής της Greenpeace.
Ανέφερε ότι το επιχείρημα ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων προκαλεί θέρμανση δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και ότι η Γη περνάει μία σχετικά ψυχρή περίοδο και θα ήταν καλό εάν ...θερμαινόταν λίγο. Ο άνθρωπος "γεννήθηκε" και εξελίχθηκε σε τροπικές ζώνες και οι πάγοι είναι ο εχθρός της ανθρώπινης ζωής.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα (και ακούμε και στις ειδήσεις) το κρύο σκοτώνει, όχι η ζέστη:
Η ενεργειακή φτώχεια (όπου μεγάλο ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος πάει σε ενέργεια και θέρμανση, ιδίως σε ψυχρά κλίματα), αυτή σκοτώνει και όχι υποτιθέμενα θερμοκήπια που δεν προκύπτουν καν από επιστημονικά στοιχεία, αλλά από μοντέλα, που όπως κάθε μοντέλο, έχουν ατέλειες.
Τα περιβόητα καταστροφολογικά μοντέλα, π.χ., αγνοούν τον ρόλο των υδρατμών ή τα σύννεφα στην ατμόσφαιρα... Και δεν αποδεικνύεται ότι η παρατήρηση αυξημένης θερμοκρασίας μετά το 1800 οφείλεται σε αυξημένο CO2, αφού το αυξημένο CO2 είναι μάλλον αποτέλεσμα θέρμανσης, από άλλες αιτίες, και όχι από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.
Όσο για τις φτωχές χώρες, εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν από φτώχεια, και άγνοια, και όχι από ...κλιματικές αλλαγές. Η φτώχεια και η άγνοια καταπολεμούνται με φθηνή ενέργεια, και όχι με παραπάνω φτώχεια!
Μπορεί να μην είναι καλό να ξερνάμε πράγματα (και ρύπους) στην ατμόσφαιρα ή στην θάλασσα και όπου μπορούμε και αντέχουμε να το αποφεύγουμε, μάλλον θα ήταν καλή ιδέα. Αυτό, είναι κοινή λογική όποιου έχει μάτια και βλέπει λίγο γύρω του. Αλλά από αυτή την διαπίστωση, μέχρι το να γινόμαστε υστερικοί, ή να δεχόμαστε αυτομαστίγωση επειδή συμφέρει πωλητές μαστιγίων ή εξυπηρετεί άλλες ατζέντες, απέχει...
Δεν είμαστε τόσο σημαντικοί που να ελέγχουμε είτε τα ηφαίστεια, είτε τον ...Ήλιο, είτε τον καιρό, είτε τις αλλαγές στο κλίμα. Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα είναι η αλληλεπίδραση με την ζωή στην Γη (το καλύτερο παράδειγμα είναι τα κυανοβακτήρια μάλλον, η φωτοσύνθεση, παρά ο άνθρωπος), αλλά οι βασικοί παράγοντες που ξέρουμε ότι επηρεάζουν το κλίμα είναι ο Ήλιος, η σχέση του με την Γη, οι τεκτονικές δραστηριότητες στην Γη, η αλληλεπίδραση ακτινοβολίας και μαγνητικού πεδίου... Τέτοια πράγματα...
Και σε κάθε περίπτωση, η άποψη ότι με αιολικά ή φωτοβολταϊκά κάνουμε κάτι στο Κλίμα είναι εξαιρετικά ηλίθια -- αλλά την ακούμε ή την πιστεύετε, επειδή συμφέρει τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ ή συντηρεί σκυλόσπιτα που έγιναν μουσεία...
ΠΗΓΗ:
archaeopteryx
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.