Δεν αποτελεί έκπληξη το
γεγονός, ότι ορισμένες από τις τροφές που μας κάνουν να πεινάμε
περισσότερο, διατίθενται στην αγορά ως «διαιτητικές» τροφές.
Και δεν είναι μόνο αυτές οι τροφές που, ούτε θα σας χορτάσουν, ούτε θα σας ωφελήσουν. Υπάρχουν αρκετά ακόμη.
Με λίγες θερμίδες, θα μπορούσατε αντί αυτών να προτιμήσετε λίγο καρότο ή σέλερι και δύο κουταλιές της σούπας χούμους, ένα μήλο, μαύρη σοκολάτα, ωμά αμύγδαλα ή λίγο αβοκάντο, τα οποία έχουν σημαντική θρεπτική αξία και θα σας κρατήσουν πλήρεις για αρκετό χρονικό διάστημα.
Δείτε μερικά ακόμη τρόφιμα που μπορεί να… σας πεινάσουν περισσότερο…
Ζυμαρικά και ψωμάκια
Μπορεί να θεωρείτε τα ζυμαρικά χορταστικά, αλλά στην ουσία, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε εξευγενισμένους υδατάνθρακες (όπως πολλά ζυμαρικά, ψωμιά και κουλούρια), μπορεί να οδηγήσουν στα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την παραγωγή ινσουλίνης και μετά τα ξαναμειώνουν, προκαλώντας περισσότερη πείνα.
Αν τρώτε τα ψωμάκια που σας προσφέρουν στα εστιατόρια πριν από το δείπνο, μπορεί να χάνετε την αίσθηση της πληρότητας και να τρώτε περισσότερο φαγητό απ’ όσο θα τρώγατε. Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και προτιμήστε ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης.
Dressings σε σαλάτες
Αν προτιμάτε τις σαλάτες σας με ξύδι ή λεμόνι αντί με πλούσια και κρεμώδη dressings (με μουστάρδα, μαγιονέζα κ.ά.), θα μειώσετε την όρεξή σας και θα επιβραδύνετε την αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Έτοιμα γεύματα « δίαιτας»
Πολλά «υγιεινά», κατεψυγμένα. έτοιμα γεύματα, έχουν πολύ λίγες θερμίδες, αλλά όχι αρκετά λαχανικά, δημητριακά ή φρούτα, δηλαδή όλα τα συστατικά που θα μας χόρταιναν. Αυτά τα τρόφιμα υποβάλλονται σε επεξεργασία και ενώ δεν παχαίνουν, δεν έχον και καμιά ιδιαίτερη θρεπτική αξία.
Αν έχετε χρόνο μόνο για κατεψυγμένα τρόφιμα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε κατεψυγμένα λαχανικά μόνο, τα οποία έχουν επίσης λίγες θερμίδες, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους.
Αλκοόλ
Γάλα, βούτυρο και τυρί
Οι ερευνητές έχουν συνδέσει το παλμιτικό οξύ που βρίσκεται στο γάλα, το βούτυρο, το τυρί, το βόειο κρέας και το φοινικέλαιο, με τη μειωμένη ινσουλίνη και τη λεπτίνη, ορμόνες που αποτελούν το «κλειδί» για τη ρύθμιση της όρεξης και μας «ενημερώνουν» ότι είμαστε πλήρεις. Δημητριακά πρωινού
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επίσης προκαλούν απότομη αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα μας και στη συνέχεια απότομη πτώση, οδηγώντας σε διαταραχές στην όρεξη.
Πολλά δημητριακά είναι πλούσια σε ζάχαρη και μόνο, γι’ αυτό αποφύγετέ τα και προτιμήστε δημητριακά με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και με ελάχιστη ζάχαρη. Πατάτες τηγανιτές
Οι τηγανιτές πατάτες είναι, με λίγα λόγια, αμυλούχοι απλοί υδατάνθρακες που είναι μάλιστα τηγανιτοί, αλατισμένοι και συχνά «βουτηγμένοι» σε σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (κέτσαπ). Με τόσο αλάτι και υδατάνθρακες, οι πατάτες μας κάνουν πάντα να αισθανόμαστε πως θα θέλαμε να είχαμε παραγγείλει κι άλλες.
clickatlife.gr
http://giatrosofia-bartzokas.blogspot.gr/
ΑπάντησηΔιαγραφή