Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γνωρίζεις τη σωστή ποσότητα βιταμίνης C που πρέπει να καταναλώνεις;

βιταμίνη C
Μια πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό «Critical Reviews in Food Science and Nutrition» έρχεται να αμφισβητήσει το κατά πόσον οι τρέχουσες συστάσεις πρόσληψης βιταμίνης C είναι επαρκείς για τον οργανισμό. Σύμφωνα με τις συστάσεις των Αμερικανών, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης C είναι 75 mg για τις γυναίκες και 90 mg για τους άντρες, ενώ για τους καπνίζοντες η σύσταση αυξάνεται κατά 35 mg αντίστοιχα. Οι συστάσεις αυτές έχουν δημιουργηθεί από τους ερευνητές με βάση τα επίπεδα πρόσληψης που προλαμβάνουν τα συμπτώματα έλλειψης της βιταμίνης, δηλαδή το σκορβούτο. Ωστόσο με την πάροδο των ετών, ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν πως η βιταμίνη C, όταν λαμβάνεται σε δόσεις μεγαλύτερες των συστάσεων, συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες έρευνες αναφέρουν πως σύμφωνα με ανασκόπηση της υπάρχουσας μέχρι τώρα βιβλιογραφίας, η βέλτιστη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C προκειμένου να υπάρχει ορατό όφελος σε ό,τι αφορά την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, κυμαίνεται στα 200 mg ημερησίως. Φυσικά, ο ισχυρισμός αυτός θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από μεγαλύτερους οργανισμούς, προκειμένου να ενταχθεί στις συστάσεις πρόσληψης των μικροθρεπτικών συστατικών, ωστόσο η οπτική των ερευνητών ανοίγει νέους ορίζοντες σε ό,τι αφορά τα επίπεδα πρόσληψης της βιταμίνης από τον γενικό πληθυσμό. ygeia24.com
meacolpa.net 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com