Είστε
καταπληκτική μαγείρισσα, οι φίλοι σας τρελαίνονται για την επιτυχία των
πιάτων σας και ο καλός σας τρώει μόνο από τα χεράκια σας. Παρολ’ αυτά
κάποια μικρά πραγματάκια σας διαφεύγουν και δεν ξέρετε που να βρείτε τη
λύση. Εμείς μαζέψαμε λίγα μαγειρικά μυστικά και σας τα παραθέτουμε για
να γίνετε καλύτερες!
Μαγειρικά μυστικά:
Αν λατρεύετε τις πατάτες φούρνου και τις θέλετε τραγανές, πριν τις
βάλετε στο φούρνο να ψηθούν ρίξτε από πάνω τους λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Αν βράζετε κρέας στην κατσαρόλα και το βλέπετε ότι δεν μαλακώνει προσθέστε μια κουταλιά ζάχαρη, θα το βοηθήσει πολύ.
Για πιο γευστικά σουτζουκάκια προσθέστε στο μείγμα λίγο ούζο και ζάχαρη.
Για να κάνετε πιο ελαφριά τα φρέσκα φασολάκια που μαγειρεύετε στην κατσαρόλα, προσθέστε ένα τριμμένο κολοκύθι.
Αν
χτυπάτε σαντιγί στο μίξερ και βλέπετε ότι μετά από πολύ ώρα δεν έχει
σφίξει, μην την πετάξετε. Ρίξτε λίγη σκόνη από την κρύα κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής αφήστε να χτυπηθεί λίγο ακόμα στο μίξερ και θα έχετε μια γευστική κρέμα για να γεμίσετε ένα γλυκό.
Αν το σκέφτεστε κάθε φορά που είναι να καθαρίσετε κρεμμύδια ή ψάρια
λόγω της μυρωδιάς τους, πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, βάλτε στα δάχτυλα
σας αλάτι. Θα βοηθήσει κατά πολύ στη μείωση των άσχημων μυρωδιών.
Αν θέλετε να μιλάνε όλοι για το κοκκινιστό σας ή για το λεμονάτο σας, πριν το βάλετε να σοταριστεί, αλευρώστε το καλά. Θα βοηθήσει πολύ την σάλτσα να δέσει.
Αν θέλετε το κέικ σας να είναι το ίδιο αφράτο και μετά από δύο μέρες,
μόλις το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει λίγο και μετά
σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη. Διατηρείστε το έτσι ώσπου να καταναλωθεί όλο.
Αν δεν θέλετε το ρύζι σας να βγαίνει λασπωμένο από την κατσαρόλα, μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Ποιο; Μην το ανακατεύετε συνέχεια κατά το μαγείρεμα. Με αυτό πετυχαίνετε να σπάνε οι κόκκοι του και να λασπώνει.
Αν λατρεύετε το κουνουπίδι αλλά δεν αντέχετε την μυρωδιά του όσο βράζει, ρίξτε στην κατσαρόλα ένα παξιμάδι και μια κούπα λεμόνι. Σε μεγάλο βαθμό η άσχημη μυρωδιά θα μειωθεί.
Αν δεν ξέρετε γιατί νερώνει η ντοματοσαλάτα σας, μην την αλατίζετε προτού καθίσουν όλοι στο τραπέζι. Αυτό είναι το μυστικό.
Αν τρελαίνεστε για τζατζίκι αλλά μετά σας είναι πολύ
δύσκολο να το χωνέψετε, αφαιρείτε πάντα τη φύτρα από το σκόρδο. Το ίδιο
κάντε και με την σκορδαλιά ή όπου αλλού βάζετε σκόρδο.
Αν κάθε φορά που φτιάχνετε γλυκά του κουταλιού σας
ζαχαρώνουν, μην απελπίζεστε. Προτιμείστε να βάζετε γλυκόζη αντί για χυμό
λεμονιού. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το ζαχάρωμα, αλλά και το
ενδεχόμενο να ξινίσει το γλυκό σας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.