Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Επτά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας

Επτά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας
Πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας θα μπορούσαν να εντοπιστούν στα πρώτα τους στάδια, αν ο καθένας μας μπορούσε να "αναγνωρίσει τα σημάδια".
Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα αυτά είναι «μπροστά στα μάτια μας», ωστόσο ποτέ δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σχετίζονται με κάποια αρρώστια.
Δείτε παρακάτω επτά σημάδια, με τα οποία το σώμα σας προσπαθεί να σας στείλει μηνύματα ότι "κάτι δεν πάει καλά", όπως τα συγκέντρωσε η Paige Fowler στο MensHealth.com:
Αίσθηση της όσφρησης Σημάδι για: τη νόσο του Αλτσχάιμερ
Μια μείωση στην ικανότητα της όσφρησης του ατόμου θα μπορούσε να αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια έρευνα από το αμερικανικό ινστιτούτο νευρολογικών διαταραχών και εγκεφαλικού (U.S. National Institute of Neurological Disorders and Stroke).
Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, τα οποία εμφάνιζαν παραγωγή υψηλών επιπέδων της πρόδρομης πρωτεΐνης του αμυλοειδούς – η οποία εμπλέκεται στην ανάπτυξη του Αλτσχάιμερ – έδειξαν ότι αυτά είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου νευρικών κυττάρων στις μύτες τους σε σύγκριση με φυσιολογικά ποντίκια.
Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο οσφρητικό σύστημα εξαιτίας της νόσου του Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου, όμως εμφανίζονται νωρίτερα. Η σταδιακή απώλεια της αίσθησης της όσφρησης μπορεί να είναι φυσιολογική μετά τα 70, αν όμως κάποιος την παρατηρήσει σε νεότερη ηλικία –ή ξαφνικά- ίσως θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτεί το γιατρό του.
Νύχια Σημάδι για: λύκο
Τα υγιή νύχια είναι ομαλά και καθαρά. Αν παρατηρήσετε κόκκινα σημάδια κάτω από τα νύχια σας, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι εμφάνισης λύκου, μιας ασθένειας που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία "επιτίθεται" σε υγιείς ιστούς.
Ο λύκος μπορεί επίσης να προκαλέσει εξάνθημα στο πίσω μέρος των χεριών και των δακτύλων σας, καθώς και οίδημα και πρήξιμο στη βάση των νυχιών σας.
Η γραμμή του τριχωτού της κεφαλής Σημάδια για: ασθένεια του θυρεοειδούς
Όταν δε λειτουργεί σωστά ο θυρεοειδής αδένας, επηρεάζονται τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με την ανάπτυξη των τριχών. Η απώλεια μαλλιών, που συνδέεται με το θυρεοειδή, εμφανίζεται σε συνδυασμό με άλλες αλλαγές όπως για παράδειγμα ξηρότητα προτού πέσουν τα μαλλιά.
Ο θυρεοειδής που υπολειτουργεί μπορεί να προκαλέσει αραίωση των φρυδιών.
Εμφάνιση (γκρίζα μαλλιά, φαλάκρα, ρυτίδες, χοληστερόλη κ.ά) Σημάδια για: καρδιακή προσβολή
Οι άνθρωποι που δείχνουν πιο μεγάλοι από την πραγματική τους ηλικία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.
Σύμφωνα με αυτούς, όσοι εμφανίζουν τρία ή τέσσερα από τα παρακάτω σημάδια γήρανσης –γκρίζα μαλλιά, φαλάκρα, ρυτίδες και αποθέματα χοληστερόλης στα βλέφαρα- έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών και 57% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής για τις ηλικίες άνω των 35.
Αν παρατηρήσετε κάποια από αυτά σε εσάς, απευθυνθείτε στο γιατρό σας και συζητήστε μαζί του αν χρειάζεται να υποβληθείτε σε περαιτέρω εξετάσεις για καρδιακές ασθένειες.
Αναπνοή Σημάδια για: στυτική δυσλειτουργία
Η κακή αναπνοή αποτελεί σημάδι ασθένειας των ούλων, η οποία ωστόσο μπορεί να συνδέεται και με στυτική δυσλειτουργία. Τούρκοι ερευνητές βρήκαν ότι στους άντρες ηλικίας 30 – 40 ετών, εκείνοι που εμφάνιζαν προβλήματα στα ούλα είχαν τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία συγκριτικά με εκείνους που είχαν υγιή ούλα.
Τι πρέπει να κάνετε: φροντίζετε να πλένετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας δύο φορές το χρόνο.
Μάτια Σημάδι για: γνωστική παρακμή και άνοια
Σε μια έρευνα που έγινε σε ανθρώπους ηλικίας 38 ετών, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duke διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία στα μάτια, είχαν χειρότερες επιδόσεις στα IQ τεστ που υποβλήθηκαν.
Οι φλέβες στα μάτια έχουν παρόμοιο μέγεθος, δομή και λειτουργία με αυτές που υπάρχουν στον εγκέφαλο, έτσι –σύμφωνα με τους ερευνητές- τα μάτια ενός ατόμου μπορούν να δείξουν αν υπάρχουν αλλοιώσεις στον εγκέφαλο και αν έχουν αρχίσει τα πρώτα σημάδια της άνοιας. Είναι δύσκολο να καταλάβετε μόνοι σας τη διαφορά, επομένως είναι καλό να μην ξεχνάτε… τον οφθαλμίατρό σας.
Ακοή Σημάδι για: διαβήτη
Οι ασθενείς με διαβήτη έχουν παραπάνω από διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν απώλεια ακοής, όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Niigata της Ιαπωνίας.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση που συνδέεται με το διαβήτη, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία των αυτιών.

news.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com