Η πραγματική λεμονάδα δεν έχει
καμία σχέση με το άχρωμο ανθρακούχο αναψυκτικό που παίρνουμε από το
περίπτερο. Είναι γλυκόξινη και 10 φορές πιο δροσιστική, αλλά πώς την
φτιάχνουμε; Ας κάνουμε ένα τεστ γευσιγνωσίας στην αναζήτηση της τέλειας
λεμονάδας.
Πρώτη συνταγή
Μια συνταγή, η πιο απλή και παραδοσιακή, θέλει να διαλύετε δύο φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια, να προσθέτετε δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι. Όταν το λεμονένιο σιρόπι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να αραιώσετε 2 δάχτυλα από αυτό με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό και ξινό και ιδιαίτερα δροσιστικό.
Δεύτερη συνταγή
Μια άλλη αρκετά παρόμοια συνταγή, περιλαμβάνει 1 λίτρο βραστό νερό, τρία στυμμένα λεμόνια και 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τα αφήνετε να διαλυθούν για 15-30 λεπτά. Φέτες λεμονιού και ένα κλαδάκι μέντας μπορούν να προστεθούν για την τελική ώρα της ψύξης, αλλά προσοχή γιατί οι φέτες του λεμονιού μπορεί να πικρίσουν το μίγμα σας.
Τέταρτη συνταγή
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα μίγμα από ζεστό νερό με ξύσμα από τρία λεμόνια και τον χυμό 6 μέτριων λεμονιών μαζί με 150 γραμμάρια ζάχαρης. Αφήστε το μίγμα όλη τη νύχτα και η γεύση θα καταλήξει όσο ισορροπημένη χρειάζεται για να τη λατρέψετε.
Έκτη συνταγή
Εδώ που τα λέμε όμως, καμιά λεμονάδα δε θα σας φανεί τόσο απολαυστική όσο εκείνη που θα δοκιμάσετε σε ένα ζεστό μέρος, όπως είναι η Ινδία. Εκεί η λεμονάδα είναι λίγο διαφορετική και γίνεται με την προσθήκη του χυμού 4 λεμονιών σε μια κανάτα γεμάτη νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να γλυκάνει και σερβίρουμε με πάγο και μια φέτα λεμόνι. Μια πρέζα μπαχαρικών μασάλα ή λίγο αλάτι είναι μια προαιρετική προσθήκη που μπορεί να κάνει όμως, τη διαφορά. Ο συνδυασμός αλατιού και ζάχαρης συνδράμει στην αντικατάσταση των χαμένων ηλεκτρολυτών λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και είναι ευεργετικός.
50 gr λευκή ζάχαρη
570 ml κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
¼ αγγούρι κομμένο σε φέτες
Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο
Κόψτε ένα από τα λεμόνια σε κομμάτια και ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό του και τον χυμό των άλλων λεμονιών, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο από το νερό. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε το υπόλοιπο νερό και αν το κρίνετε απαραίτητο προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.