Γνωρίζετε
ότι οι μαύρες τροφές διαθέτουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις
ανοιχτόχρωμες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες;
Σας παρουσιάζουμε τις 6 μαύρες υπερ-τροφές και τα πλεονεκτήματά τους για την υγεία μας.
Μαύρο ρύζι:Επειδή
είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό, διαθέτει μεγαλύτερη ποσότητα
βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τη δράση των ελεύθερων
ριζών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.
Μαύρες φακές:Σίγουρα
δεν είναι συνηθισμένες, αλλά είναι ιδιαίτερα θρεπτικές. Μία κούπα
μαύρες φακές περιέχει 8 mg σιδήρου, τη μισή δηλαδή ημερήσια προτεινόμενη
ποσότητα για τις γυναίκες.
Παράλληλα, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.
Βατόμουρα:Οι
πολυφαινόλες που εντοπίζονται στα σκούρα μούρα, δρουν υποστηρικτικά
στην αποτροπή της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου
στις μεγαλύτερες ηλικίες. Παράλληλα ενισχύουν την άμυνα του δέρματος
στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η βιταμίνη C προλαμβάνει τα καρδιακά
προβλήματα.
Μαύρα φασόλια:Τα
βιοφλαβονοειδή στη φλούδα των μαυρομάτικων και των άλλων μαύρων
φασολιών προστατεύουν από την εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων, ενώ η υψηλή
περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες προκαλούν γρήγορα το
αίσθημα κορεσμού.
Μαύρη σόγια:Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση μαύρης σόγιας μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης θρόμβωσης.
Μαύρο τσάι:Το
μαύρο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση των
μυών μετά από έντονη σωματική άσκηση και περιορίζει τον κίνδυνο
εμφάνισης καρδιακής προσβολής.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.